Věžický rybník (Věžák)



Popis místa
Věžický rybník (Věžák) je nejkouzelnějším rybníkem Českého ráje. Přímo z vody vystupují pískovcové skály, které se odráží ve vodní hladině a člověk si zde připadá jako v pohádce. Ne nadarmo se díky své jedinečné přírodní scenérii stal námětem mnoha malířů a fotografů. (Zdroj: oficiální stránky)

511 01, Hrubá Skála
Telefon: Nevyplněno
E-mail: Nevyplněno
Web: http://www.vezicky-rybnik.xf.cz

Naplánovat trasu

Věžický rybník (někdy označovaný jako Věžák) je nejkouzelnějším rybníkem Českého ráje. Přímo z vody vystupují pískovcové skály, které se odráží ve vodní hladině a člověk si zde připadá jako v ráji. Ne nadarmo se díky své jedinečné přírodní scenérii stal námětem mnoha malířů a fotografů.

Kolem rybníka vede romantickým Věžickým údolím žlutá turistická stezka a na skalních věžích je překrásná vyhlídka přístupná malou pěšinou od hráze, kterou si rozhodně nenechte ujít. Zatímco v letních měsících teplá voda rybníku láká ke koupání, na podzim se celé údolí překrásně zabarví a vybízí k příjemné procházce. O mimořádném půvabu Věžáku svědčí i to, že se zde natáčely scény do filmu Jak dostat tatínka do polepšovny.

Typ Rybník
Rozloha 9 ha
Objem  
Maximální hloubka  
Nadmořská výška 260 m
Přítok vody  
Odtok vody  


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz