Rybník Labuť

388 01, Myštice
Myštice/Příroda - Myštice


Popis místa
Labuť je největším rybníkem lnářsko-blatenské rybniční oblasti. Nachází se asi 5 km na severovýchod od Blatné, v těsném sousedství s obcí Myštice. U severozápadního břehu se nachází obec Chobot. Vodní plocha má rozlohu 108,5 ha, délku 2600 m a šířku asi 450 m. Leží v nadmořské výšce 450 m. (Zdroj: wikipedie)

388 01, Myštice
Telefon: Nevyplněno
E-mail: Nevyplněno
Web: http://www.blatna.info/rybniky.php

Naplánovat trasu

Největším rybníkem ve lnářsko-blatenské oblasti je Labuť, jehož plocha je 109 ha. Tři a půl kilometru dlouhá a sedm set metrů široká vodní plocha, v níž se zrcadlí okolní příroda, nabízí úchvatný a rozmanitý pohled.

V jeho rákosnatém chobotu leží vesnice názvem věrná svému místu – Chobot. Na opačném konci rybníka, pouhých sedm kilometrů od Blatné, leží Myštice.

Příjemným zpestřením výletu do Myštic je stará zájezdní patrová hospoda s velkou síní a letopočty významných návštěv. Má klenutý gotický sklep a do mázhausu v prvním patře vede široké fošnové schodiště. Uvnitř je vyzdobena řadou loveckých trofejí převážně úlovků Ferdinanda Hildptandta. Hospoda i rybník Labuť patří k blatenskému panství a jsou ve vlastnictví rodiny Hildprandtů. Procházka nebo projížďka na kole po břehu Labutě, ať už z Chobota do Myštic nebo nazpátek, je příjemná a lze si ji zpestřit koupelí v rybníce.

(Zdroj: oficiální stránky Blatná)

Typ Rybník
Rozloha 108,5 ha
Objem 1,95 mil m³
Maximální hloubka  
Nadmořská výška 450 m
Přítok vody Kostratecký potok
Odtok vody Kostratecký potok

 



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz