Jezero Poděbrady (Poděbradské jezero)

290 01, Poděbrady, Tel.: +420 734 151 338, jezero@tsmp-podebrady.cz
Poděbrady/Příroda - Poděbrady


Popis místa
Přírodní koupaliště „Jezero Poděbrady“ najdeme na jižním okraji města u levého břehu Labe. Poděbradské jezero je největší ze soustavy čtyř jezer, zatopených pískoven. Koupe se v hlavním jezeru (placená pláž i neplacené břehy), na zadním Jezeru a Boučkově jezírku. Jedna pískovna se stále těží a je oplocená a nepřístupná. Nachází se zde hlavní pláž, pláž pro rodiny a nudistická pláž.

290 01, Poděbrady
Telefon: +420 734 151 338
E-mail: jezero@tsmp-podebrady.cz
Web: http://koupalistejezero.cz

Naplánovat trasu

U jezera se nachází areál koupaliště. V areálu se nachází 5 000m2 písečných pláží a 25 000m2 travnatých ploch. Pláže jsou rozděleny na hlavní pláž, pláž pro rodiny s dětmi oddělenou od hlavní pláže lávkou přes potok a nudistickou pláž oddělenou živým plotem a stromovým porostem.

Na koupališti se nachází převlékací kabinky, toalety, sprchy a korýtko na oplachování nohou. Dále pět restauračních zařízení. Pro sport jsou zde antukové kurty k hraní volejbalu, nohejbalu či tenisu, dále beach-volejbalové hřiště. Lze si půjčit lehátka a slunečníky nebo se projet po jezeře na šlapadle. Zaparkovat lze na nedalekém bezplatném parkovišti.

Typ vodní plochy: uměle vytvořené jezero

Maximální hlouka: 8 m

Rozloha: 300 000 m2



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz