Jezero Konětopy

277 14, Konětopy, Tel.: +420 602 892 354
Konětopy/Příroda - Konětopy


Popis místa
Dříve zavřený a nedávno znovu zpřístupněný lom s krásnou vodou na koupání a potápění. Pískovna se nachází u obce Konětopy najdete zde travnatou i malou písčitou pláž. Raritou je výskyt sladkovodních medůz. Jezero je častým a oblíbeným cílem rekreantů a turistů z Prahy a okolí.

277 14, Konětopy
Telefon: +420 602 892 354
E-mail: Nevyplněno
Web: http://www.jezerokonetopy.eu

Naplánovat trasu

Krásná zatopená pískovna s kvalitní vodou, kde najdete travnatou i písčitou pláž. Jezero se nachází poblíž hlavní silnice mezi obcemi Konětopy a Dřísy. Plocha je z části oplocená a poskytuje příjemné prostředí k letní rekreaci. Jezero obklopuje borovicový les.

Část pláží má pozvolnější vstup do vody, především písečná pláž se skluzavkou do vody v severní části jezera je určena dětem. Převážná část pláží však z mělčiny prudce přechází do hloubky. Na vodě stojí starý bagr, který nyní slouží jako skokanský můstek do vody, což ocení především vyznavači adrenalinových aktivit.

Na jezeře je možno velkou část roku rybařit. Uvnitř oploceného areálu jezer je vyhrazená plocha k parkování, sociální zařízení a možnost zakoupení občerstvení. Kvůli neukázněným majitelům psů došlo bohužel ke zrušení povolení vstupu pro psy na pískovnu.

Typ Uměle vytvořené jezero
Rozloha 1 ha
Objem  
Maximální hloubka 5 m
Nadmořská výška  
Přítok vody  
Odtok vody  


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz