Jezero Borek (Borecké jezero)

277 14, Borek, Tel.: +420 739 105 110, info@jezero-borek.cz
Borek/Příroda - Borek


Popis místa
Jezero Borek se nachází ve Středočeském kraji, v katastru obce Borek nad Labem, necelé 3 km od Staré Boleslavi směr Mělník, přibližně 15 km severovýchodně od Prahy. Je zde soukromý rybářský revír s kompletním zázemím pro rybáře.

277 14, Borek
Telefon: +420 739 105 110
E-mail: info@jezero-borek.cz
Web: http://www.jezero-borek.cz

Naplánovat trasu

Samotné jezero má rozlohu cca 23 ha a vzniklo počátkem 90. let minulého století jako důlní propadlina po těžbě písků a štěrkopísků. Dno je zde písčité a kamenité, dosti členité s hloubkami od jednoho do devíti metrů s mnoha terénními nerovnostmi, zatopenými stromy, keři a vegetací.

Do roku 2006 bylo jezero spojeno propojovacím kanálem s vedle tekoucí řekou Labe, což umožňovalo pohodlný a nerušený úkryt rybí obsádce z Labe. Po vybudování hráze na konci kanálu vzniklo samostatné oddělené jezero, ve kterém zůstalo mnoho opravdu kapitálních ryb.

Na jaře roku 2012 přešla tato do té doby svazová voda tohoto jezera do soukromého vlastnictví, přičemž na jezeře a jeho okolí probíhaly přípravné a stavební práce pro zřízení soukromého revíru, tak aby výsledek uspokojil jak rybáře, kteří vyhledávají a upřednostňují soukromí v krásném přírodním prostředí tak i rybáře "náročnější", kteří upřednostňují komfortnější způsob rybaření. Především je však kladen důraz na to, aby si všechny skupiny rybářů odnesli od našeho Jezera nezapomenutelné zážitky jak z lovu zejména trofejních ryb tak i ze samotného příjemně stráveného pobytu a odpočinku v krásné přírodě.

V roce 2013 bylo doděláno kompletní zázemí klubovny. Nechybí zde sociální zařízení ani malá hospůdka.

Typ Jezero
Rozloha 23 ha
Objem  
Maximální hloubka  
Nadmořská výška 171 m
Přítok vody  
Odtok vody  


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz