Vodní nádrž Tatrovice

357 35, Tatrovice, Tel.: +420 355 328 311, sekretariat@khskv.cz
Tatrovice/Příroda - Tatrovice


Popis místa
Vodní nádrž Tatrovice se nachází v blízkosti stejnojmenné obce na Karlovarsku. Původní funkcí nádrže bylo zásobování plynárenského a chemického závodu v blízké obci Vřesová pitnou vodou, v nouzových případech i vodou technickou. Vodní nádrž Tatrovice si však pro svou nádhernou okolní přírodu a čistou vodu získala přízeň milovníků přírodního koupání. Nejsou zde sice k dispozici žádné služby, ale užijete si tu nádherné přírodní koupání na písčitých a travnatých plážích, jedna z pláží slouží jako nudistická.

357 35, Tatrovice
Telefon: +420 355 328 311
E-mail: sekretariat@khskv.cz
Web: Nevyplněno

Naplánovat trasu

Vodní nádrž Tatrovice je jedna z mála přehrad přímo v Krušných horách, kde se můžeme i oficiálně vykoupat. Koupací oblast leží v krásné krajině (chatová oblast), nedaleko obce Tatrovice (cca 250 m od hráze). Hráz přehrady je přímá a sypaná.

Nejsou zde sice k dipozici žádné služby, ale nádherné přírodní koupání na písčitých a travnatých plážích, jedna z pláží slouží jako nudistická. Ta tu vznikla přirozeně už za komunistických dob.

Ve vodní nádrži je umožněno koupání, protože není zdrojem pitné vody, slouží však jako zásobárna vody pro Sokolovskou uhelnou. Zároveň Sokolovská uhelná může regulovat její odběr při povodňových stavech.

Přesto je Tatrovická přehrada pověstná svou čistotou i díky několika malým přítokům z krušnohorských planin. Hloubka vody je až 25 metrů.

K samotné přehradě je jízda autem zapovězena. Od vyhrazených míst k parkování je to k samotné přehradě asi deset minut.

Okolí je vhodné pro pěší turistiku, houbaření a cykloturistiku.

Typ Přehrada
Rozloha 22 ha
Objem 1,77 mil m³
Maximální hloubka 25 m
Nadmořská výška 595 m
Přítok vody Tatrovický potok
Odtok vody Tatrovický potok


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz