Rybí dům

Karvinská, 735 61, Chotěbuz, Tel.: +420 558 712 405, rybidum@centrum.cz
Chotěbuz/Příroda - Chotěbuz




V čisté a klidné 22 °C teplé vodě uvidíte například kapry, štiky, sumce albína, jesetery, líny, karasy, boleny, amury, parmičky, slunku obecnou, cejny a další. Z méně známých druhů tu je „aligátoří ryba“ kostlín skvrnitý, která dorůstá až tří metrů délky. V akváriu s ní plave osmnáctikilový sumec, sladkovodní rejnok, největší sladkovodní ryba vyza velká a další unikáty.

Na hosty, kteří si chtějí trochu zachytat, zde čeká rybníček s dostatkem dravých pstruhů. Za krátko tu nalovíte potravu pro celou rodinu, a to jen pár metrů od zdroje sudového 12° Radegastu, čepované kofoly a zmrzliny.

Nově lze posedět, pozorovat, konzumovat i klábosit pod dřevěnými altány. Na přilehlé louce si lze zahrát kuželky a pro děti jsou připravené houpačky, skluzavky a trampolíny.

Okolí Rybího domu je ozdobeno spoustou originálních dřevěných soch, které vyrobili zruční řezbáři z České a Slovenské republiky i Polska.

Rybí dům leží nedaleko 33kilometrové cyklotrasy spojující Český Těšín, Karvinou a Bohumín, ale lze sem na výlet dojet vlakem i dojít pěšky.

Celá budova je bezbariérová.

  Otvírací dny Čas
Celoročně Út - Ne 10:00 - 18:00
X
  Otvírací dny Čas
Celoročně Út - Ne 10:00 - 18:00



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz