Obří akvárium Hradec Králové

Baarova, 500 02, Hradec Králové, Tel.: +420 495 534 555, web@obriakvarium.cz
Hradec Králové/Příroda - Hradec Králové




Název domu je odvozen z anglického slova environment (česky životní prostředí), protože právě láska k přírodě a životnímu prostředí byla důvodem vzniku akvária. Součástí ENVI domu je i rodinné sportoviště, ricochetový kurt, sauna a posilovna.

V akváriu můžete zažít atmosféru tropické přírody Jižní a Střední Ameriky. Prohlídka je rozdělena na dvě části. První nese název Ave Natura a nabízí expozici, která se často obměňuje, vidět tu můžete například unikátní sbírky lebek exotických ryb. Druhá část prohlídky vás zavede na tropickou lávku v deštném pralese, kde na vlastní kůži poznáte, jak vypadá život v tropech – teplo a vlhkost 85–90 %. Uvidíte tu celou řadu druhů květin, jako jsou orchideje, bromélie a tillandsie. Pro opravdový zážitek z prohlídky se tudy občas přežene tropický déšť, nebo se objeví uměle připravovaná mlha.

Jakmile vyjdete z pralesa a vejdete na dno sladkovodní tropické tůně, spatříte více než 40 různých druhů ryb, jejichž celkový počet se pohybuje kolem 500, navíc tu žije asi 1000 mláďat. Největší část zdejší rybí populace tvoří dravci z čeledi Cichlidae. V nádrži o objemu 130 tisíc litrů vás určitě zaujmou až 90 cm dlouhé ryby rodu Colossoma Serrasalmidae, které váží až 23 kg.

Pokud si jako den své návštěvy vyberete čtvrtek, uvidíte i potápěče, který plave mezi rybami a krmí je přímo z ruky.

V roce 1999 tu bylo otevřeno Café Piraňa, kde si svou kávu můžete vychutnat u akvária s dravými piraňami. Oblíbenou atrakcí je také možnost popovídat si s místními papoušky.

Rok po otevření kavárny Piraňa byla zpřístupněna i Projekce U Rejnoka, kde se můžete podívat na filmy o přírodních krásách ze všech možných oblastí.

  Otvírací dny Čas
Celoročně Út - Ne 9:00 - 18:00

* V období školních prázdnin je otevřeno i v pondělí od 11:00 – 16:00.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz