Zámecké vinařství Bzenec

Zámecká, 696 81, Bzenec, Tel.: +420 518 384 123, zameckevinarstvi@zameckevinarstvi.cz
Bzenec/Společnost - Bzenec




Základním cílem vinařství je uctívat přírodu a její zákonitosti. Jeho vinice se řadí do integrované produkce, což znamená, že je na nich omezené užívání chemie. Stejný postup dodržují i jeho dodavatelé hroznů z jiných vinic.

Vinařství vyrábí víno z hroznů nasbíraných na 70 hektarech vinic na Znojemsku, na 180 hektarech na Mikulovsku a 110 hektarech na Slovácku. Celkově tedy se svými dceřinými společnostmi obhospodařuje 360 hektarů vinic, ze kterých získává potřebný počet kvalitních hroznů a patří tak největším výrobcům vína v České republice.

Bzenecké vinařství má dlouholetou tradici, první šumivé víno se tu vyrobilo už v roce 1875. V roce 2007 se centrem místního vinařství stal zámek Bzenec, přestěhovaly se sem totiž Moravské vinařské závody Hukvaldy, které v souvislosti s novým působištěm změnily svou obchodní značku na Zámecké vinařství Bzenec.

Na zámku se víno vyrábělo už dříve, ale v roce 2000 byla výroba po 150 letech ukončena. Vyrábět se znovu začalo až s příchodem Moravských vinařských závodů.

 


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz