Bohemia Sekt

Smetanova, 332 02, Starý Plzenec, Tel.: +420 377 197 111, obchod@bohemiasekt.cz
Starý Plzenec/Společnost - Starý Plzenec




Program prohlídky Bohemia Sekt Centra se dělí do dvou částí. Nejdříve vás průvodce zavede do výrobní části, do historických sklepů z 19. století, kde se šumivá vína vyrábí tradiční metodou. Vidět tu můžete například i tank, do kterého se vejde 1 milion litrů vína. Druhou částí programu je pak degustace, kde se zkušeným sommeliérem ochutnáte vybrané vzorky sektů a naučíte se rozpoznávat jedinečné vůně a chutě.

Sběr hroznů probíhá podle přísných pravidel a vždy se při něm a při obhospodařování půdy dbá na citlivé a šetrné zacházení. A právě poctivá práce vinohradníků je jedním z důvodů, proč se Bohemia Sekt řadí k nejlepším značkám.

Vedle značky Bohemia Sekt spadají pod stejnojmennou společnost i značky Víno Mikulov, Habánské sklepy, Vinařství Pavlov, Chateau Mikulov, Chateau Bzenec a Bzenecká lípa.

Bohemia Sekt je už několik let jedním z hlavních partnerů soutěže krásy Česká Miss.

Společnost vznikla v roce 1942 ve Starém Plzenci, o tři roky později představila své první šumivé víno pod názvem Black Widow a krátce nato začala vyrábět Chateau Radyně. Na přelomu 40. a 50. let pracoval ve společnosti Louis Girardot, francouzský odborník, který tu svým českým kolegům předával zkušenosti z výroby šampaňského vína. V roce 1953 odstartovala výroba šumivých vín, která se brzy stala klíčovou pro celou společnost. Roku 1954 bylo vyrobeno 300 tisíc lahví.

V roce 1970 vznikla značka Bohemia Sekt. O rok později se tu začalo vyrábět Bohemia Sekt - rosé a v roce 1974 byla na trh uvedena tři známková vína Athos, Aramis a Porthos. O rok později byla tato řada doplněna o sekt D'Artagnan.

V následujících letech přibývaly do sortimentu další a další produkty a společnost se stávala stále významnější, o čemž vypovídá i fakt, že už v roce 1979 bylo vyrobeno 2 800 000 lahví sektu.

Od té doby se sortiment společnosti několikrát obměnil, některé produkty se přestaly vyrábět úplně a jejich místa zabraly produkty nové. V roce 2007 se začal vyrábět první nealkoholický Bohemia Sekt. I následující rok byl zlomový, v něm se totiž vyvezlo 1 000 000 lahví z České republiky do zemí celého světa.

V roce 2010 se tři sekty značky Bohemia Sekt staly součástí knihy s výběrem tisícovky nejlepších vín světa. I v současnosti sklízí společnost úspěchy jak na běžícím páse.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz