Vinařství Chateau Lednice

Nejdecká, 691 44, Lednice, Tel.: +420 602 718 162, obchod@chateau-lednice.cz
Lednice/Společnost - Lednice




Pro skupiny minimálně o 8 účastnících se pořádají tři typy degustací – vybrat si můžete zážitkový večer s ochutnávkou vín, zážitkovou degustaci s neomezeným konzumem lahvového vína nebo hostinu s neomezeným konzumem lahvového vína. Pro větší skupiny (od 20 osob) jsou připraveny varianty Turist I a Turist II, tedy prohlídka se sklepiérem a welcome drinkem, nebo zážitková prohlídka spojená s ochutnávkou pěti vín a základním občerstvením.

Pokud zde chcete například pořádat firemní večírek a nevyberete si z nabídky, je možné nechat si připravit vlastní individuální program, jehož součástí může být i prohlídka vinice s odborným výkladem o vinařství.

Když si ve Vinařství Chateau Lednice zakoupíte lahvová vína, můžete využít i možnosti jejich uskladnění v uzamykatelných boxech ve Valtickém podzemí.

Kapacita podzemí je více než 300 návštěvníků v jedenácti vzájemně propojených částech. Celé podzemí je ozvučené, v jednotlivých prostorech je možné poslouchat jinou hudbu, vše záleží na přání zákazníků.

Historie Valtického podzemí sahá podle zmínek do druhé poloviny 13. století, ale je možné, že jsou tyto prostory ještě starší. Dříve se prostory sklepení využívaly jako sklady potravin.

Díky vinařství prošlo sklepení rekonstrukcí a začalo se pomalu odhalovat veřejnosti. V současnosti je zpřístupněno kolem 800 metrů podzemních sklepů a chodeb.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz