Víno Mildner

Palackého, 691 45, Podivín, Tel.: +420 603 343 139, radim@vinomildner.cz
Podivín/Společnost - Podivín




Prioritou rodinného vinařství je výroba a prodej moravských vín z našich vinic, nebo vinic od vybraných pěstitelů dodávajících pouze kvalitní surovinu z těch nejlepších viničních tratí. Podivín, ač město královské leží na rovině, sevřené největšími vinařskými obcemi, jako jsou Velké Bílovice, Rakvice, Lednice. Vinice královského města jsou skromně roztroušeny zejména ve viniční trati Kopce a pak v soukromých zahradách v intravilánu obce. Prioritou je vždy kvalita suroviny, která je přímo odvislá od umístění vinice a odráží půdní a klimatické podmínky.

Právě proto vinice najdete pouze v nejlepších tratích vinařských obcí, namátkou pak Přítluky, Zaječí, Bavory, Velké Bílovice, Dolní Kounice, Němčičky. Díky velkému rozptylu tak vznikají vína nejen druhově, ale i krajově charakteristická, prostě pestrá, postrádající uniformitu.

Stejně důležité jako je získání dokonalé suroviny je i její následné zpracování. Vycházíme z moderních i tradičních způsobů zpracování za použití šetrné technologie lisování na moderním, pneumatickém lisu.

Surovina je dokonale odkalena a tak zbavena nečistot z vinice a případných reziduí postřiku. Následně je mošt zakvašen ušlechtilými kvasinkami. Rychlost a reduktivnost v celém průběhu zpracování a školení umožňuje výrobu vína bez použití antioxidačních přípravků jako je oxid siřičitý. Na vína nespěcháme. Vína zrají na vlastních kvasnicích, pokud to obsah kyselin dovoluje, vína na kvasnicích mícháme, čímž prohlubujeme jejich strukturu a komplexnost. Vznikají tak vína odrůdově čistá, jasná a bohatá s ovocným charakterem.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz