Vinařství J. Stávek

Za humny, 691 07, Němčičky, Tel.: +420 774 430 739, jan@jstavek.cz
Němčičky/Společnost - Němčičky




Roku 1929 postavil místní známý a v širokém okolí oblíbený vinař František Kopřiva Vinařský dvůr. Jeho syn Boleslav ve vinařské tradici pokračoval a mnoho let později si právě jeho dceru nevzal nikdo jiný než Jaroslav Stávek, syn místního malého, ale nadaného vinaře a rodinný podnik Kopřivů převzal. Jan Stávek je čtvrtou generací vedoucí Vinařský dvůr.

Pan Stávek je v odborných vinařských kruzích známou osobou. Je autorem několika knih o víně, lektorem na Vinařské akademii, České zemědělské univerzitě v Praze a mimo mnoho dalšího má také složeny senzorické zkoušky díky, kterých zasedá na mezinárodních soutěžích za Českou republiku.

Vinařství má pro návštěvníky vinného sklípku nachystáno několik druhů programů. Ten nejkratší má hodinu a půl, na ten nejdelší sedmihodinový si pak rezervujte celý den, který ale určitě stojí za to.

Za zmínku stojí kromě opečovávaných vinic, roky vytvářených postupů a vysoce ceněného vína také různé vinné produkty z dílny Stávku. Vínovice, rúželáda nebo Verjus, že jste je nikdy nezkusili? Víno Jan Stávek má toto vše pro Vás ve své nabídce připraveno.

Sezóně se zde konají různé kulturní akce například Trdlování nebo vinařské zabijačky.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz