Vinné sklepy Lechovice

Lechovice, 671 63, Lechovice, Tel.: +420 515 271 209, info@vslechovice.cz
Lechovice/Společnost - Lechovice




V říjnu 2013 bylo na dno Vranovské přehrady uloženo na dobu deseti měsíců 913 lahví lechovického sektu kvašeného v lahvi Méthode traditionnelle. Lahve odpočívají v hloubce 40 metrů a už od února 2014 probíhá jejich dražba, vyvolávací cena jedné lahve je 1 499 Kč.

Lechovický sekt ale neleží pouze na dně Vranovské přehrady, ale na mnoha místech světových moří. Zvědaví potápěči tak mohou na svých dovolených narazit na lahve s pergamenem s tajným heslem a instrukcemi. Ty leží v různých hloubkách například v Karibském moři, v Rudém moři, na více místech v Chorvatsku, ve Francii, u Kypru nebo u Elby.

Vinné sklepy Lechovice na Znojemsku jsou tradičním výrobcem kvalitních přírodních vín. Pro výrobu vína využívá společnost sklepy, které se začaly hloubit už počátkem 18. století, dokončeny pak byly o více než 100 let později, tedy v první polovině 19. století.

Společnost Vinné sklepy Lechovice byla založena 1993. Prostředí jejích sklepů se stálou teplotou 12 ° zajišťuje ideální podmínky pro výrobu a zrání vína.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz