Vinařství Štěpánek

Zahradní, 696 11, Mutěnice, Tel.: +420 723 915 228, vinarstvistepanek@centrum.cz
Mutěnice/Společnost - Mutěnice




Rodinná vinařská firma vznikla v roce 2006 a navázala tak na dlouholetou rodinnou vinařskou tradici. Víno jsme dříve vyráběli v klasickém vinném sklípku. V roce 2005 jsme se přestěhovali do nově zbudovaného objektu. Nově vybudovaný sklep se nachází taktéž v Mutěnicích a je dobře situovaný mezi vinicemi.

Nabízíme posezení v typicky slováckém vinném sklepě. Kapacita je 25 lidí. Poskytujeme řízené degustace, občerstvení. Dále je možnost ubytování a muziky. Více informací o této nabídce naleznete zde.

Nyní hospodaříme na jednom hektaru vinic. Zbývající část hroznů pro výrobu vín nakupujeme od stálých dodavatelů. Zaměřujeme se pouze na zpracování moravských hroznů, většinou ze slovácké podoblasti.

Hrozny bílých odrůd zpracováváme na automatickém pneumatickém lisu. Kvasný proces probíhá reduktivní technologií řízeného kvašení v chlazených tancích. Fermentace a kvasný proces modrých odrůd probíhá ve speciálních vinofikátorech bez přístupu kyslíku. U všech červených vín probíhá po vylisování jablečno-mléčná fermentace v dřevěných sudech.

Bílá vína jsou po vyškolení plněna z tanků přímo da lahví, tím se zachovává svěžest a ovocnost vína. Červená vína několik měsíců leží v barikových nebo klasických sudech a poté jsou plněna do lahví.

Zpracováváme 9 bílých a 3 modré odrůdy. Stěžejní odrůdy jsou Rulanské šedé, Hibernal, Tramín červený, Sauvignon a Dornfelder. Doporučujeme prohlédnout si naši nabídku vín.

Na trh dodáváme ročně asi 20 000 lahví jakostního a přívlastkového vína převážně do gastronomie, vinoték a specializovaných prodejen s vínem. Naše vína získávají ocenění na prestižních výstavách u nás i v zahraničí. (Zdroj: oficiální stránky)


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz