Vinařství Krásná hora

Starý Poddvorov, 696 16, Starý Poddvorov, Tel.: +420 607 234 048, vinarstvi@krasnahora.com
Starý Poddvorov/Společnost - Starý Poddvorov




Vinařství je projektováno jako energeticky úsporné s použitím moderních izolačních materiálů, orientací vůči světovým stranám a regulací teploty s využitím tepelného čerpadla, současně splňuje potřeby vinařského provozu a zapadá do okolní vesnické zástavby. Víc jsme si přát nemohli. Kouzelný výhled do vinic Krásné hory je příjemným bonusem jak pro nás, tak pro všechny naše návštěvy.

Součástí vinařství je nejenom zajímavě řešená tanková hala, ale taky sklad láhví, krytý příjem hroznů, prodejna vín propojená s původním starým sklepem a degustační místnost s krbem a terasou.

K vinařství patří taky pravděpodobně nejstarší viniční búda ve Starém Poddvorově, která je po památkově provedené rekonstrukci vhodná k sušení hroznů slámových vín a k uložení láhví pro delší zrání. Uchováním původní viniční búdy chceme navázat na tradici pěstování hroznů a výroby vína ve Starém Poddvorově a trati Krásná hora, která trvá už po staletí.

Při výrobě vína používáme jak moderní nerezové tanky s regulací teploty, tak i tradiční 228 litrové sudy z dubového dřeva, pneumatický lis a dubový vinifikátor pro kvašení červených vín. Každé víno vyžaduje individuální přístup při zpracování, proto se vždycky snažíme zvolit optimální technologii. Někdy moderní s přísnou regulací teploty a někdy naopak ultratradiční bez filtrace s dlouhým ležením na kvasničních kalech v dřevěných sudech.

(Zdroj: oficiální stránky)


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz