Vinařství Ampelos

Vrbovec, 671 24, Vrbovec, Tel.: +420 515 230 103, info@ampelos.cz
Vrbovec/Společnost - Vrbovec




Hrozny jsou po ručním sběru okamžitě lisovány, mošt odkalen, kvašení probíhá klasickým způsobem, vína zrají ve starých dubových sudech v hlubokém pískovcovém sklepě při teplotě 8 - 10 stupňů Celsia.

Společnost má i vlastní sklepní hospodářství, kde ověřuje výsledky šlechtitelské činnosti a produkuje v něm vysoce jakostní odrůdová vína, která byla mnohokrát oceněna na mezinárodních výstavách a soutěžích.

Akciová společnost AMPELOS, ŠSV Znojmo je připravena v duchu více než stoleté tradice uspokojovat potřeby pěstitelů kvalitním množitelským materiálem, tak i nejnáročnější milovníky vín svými čistě odrůdovými víny téměř všech odrůd révy vinné pěstovaných v ČR.

(Zdroj: oficiální stránky)

AMPELOS, ŠLECHTITELSKÁ STANICE VINAŘSKÁ ZNOJMO, a. s. byla zapsána do obchodního rejstříku 21. ledna 1999 a úspěšně navázala na činnosti znojemského šlechtitelského a výzkumného vinařského pracoviště nyní vedené pod obchodním názvem AMPELOS, ŠLECHTITELSKÁ STANICE VINAŘSKÁ ZNOJMO, a. s.

Je nejstarším šlechtitelským pracovištěm v České republice a jedním z nejstarších na světě. I v současné době pokračuje AMPELOS ve Vrbovci ve šlechtění. Zabývá se novošlechtěním odrůdrévy vinné, které by byly ranné a dávaly hrozny s vysokou cukernatostí. Na pronajatých pozemcích AMPELOSU probíhá udržovacíšlechtění 30 odrůd révy vinné. Je zde i republikový genofond révy vinné.

Společnost úzce spolupracuje s Výzkumným ústavem rostlinné výroby v Praze a předními odborníky ve vinohradnictví a vinařství v zahraničí (VCR Rauschedo Itálie, Steimann Reben GmbH Německo). V roce 2003 byl také ukončen program testování původních moravských odrůd révy vinné.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz