Zámek Úsobí

Úsobí, 582 54, Úsobí, Tel.: +420 602 122 175, votroubkova.n@gmail.com
Úsobí/Památky - Úsobí


Popis místa
Pozdně barokní zámek v Úsobí na Havlíčkobrodsku nesloužil současné době neslouží pouze k prohlídkám, ale také ke kulturním a společenským akcím či svatebním obřadům. Novinkou je také možnost ubytování v zařízených apartmánech. Celý areál je možné si také pronajmout pro soukromé či firemní akce.

Úsobí, 582 54, Úsobí
Telefon: +420 602 122 175
E-mail: votroubkova.n@gmail.com
Web: http://www.zamekusobi.cz

Naplánovat trasu

Zámek je od r. 1999 v soukromém vlastnictví Ing. Jaromíra Poláka, který se zasloužil o celkovou rekonstrukci nejen zámku, ale i přilehlého parku. Na zámku probíhají v současnosti turistické prohlídky pouze po tlefonické domluvě. Konají se zde i různé kulturní a společenské akce, kje zde také možnost ubytování v zámeckých apartmánech.

Historie zámku sahá do poloviny 16. stol,, kdy zde byla vybudována původní vodní tvrz.

V 1. polovině 18. stol. byla tato tvrz přebudována na pozdně-barokní trojkřídlý jednopatrový zámek, tak jak ho známe dnes. Později ,roku 1756, vybudoval tehdejší majitel zámeckou kapli, která je zasvěcena P. Marii, Sv. Floriánovi a Sv. Donátovi. Po druhé světové válce byl zámek zestátněn. Objekt převzala nemocnice Havlíčkův Brod, která zde zřídila léčebnu dlouhodobě nemocných. Zámek se přestal udržovat a chátral.

V roce 1999 byl zámek koupen současným majitelem, který ihned po koupi začal s náročnou rekonstrukcí. V současné době je interiér zámku vybaven originálním dobovým nábytkem. Svou podobu získalo také nádvoří a park.

  Otvírací dny Čas
Leden - Prosinec Po - Ne po telefonické domluvě


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz