Zámek Šilheřovice

Zámecká, 747 15, Šilheřovice, Tel.: +420 599 500 100, info@zameksilherovice.cz
Šilheřovice/Památky - Šilheřovice


Popis místa
Novobarokní zámek v Šilheřovicích nedaleko Ostravy patřil do roku 1945 Rostchildům. Zajímavostí je jeho využití v době před rokem 1989. Během let komunistické totality v něm bylo hornické učiliště a později hotelová škola. Dnes je v soukromých rukou a bývá příležitostně přístupný. Zámecký park nabízí kromě vzácných stromů také osmnáctijamkové golfové hřiště, které je největší v ČR.

Zámecká, 747 15, Šilheřovice
Telefon: +420 599 500 100
E-mail: info@zameksilherovice.cz
Web: http://www.zameksilherovice.cz

Naplánovat trasu

Původní renesanční tvrz, která se na místě současného zámku nacházela, nahradil v 18. století klasicistní zámek. Ten byl později přestavěn novobarokně. Od roku 1844 až do roku 1945 byla tato stavba i s celým panstvím v majetku rodiny Rotschildů. Po roce 1945 byl v zámku nejprve domov mládeže a později hornické učiliště a hotelová škola.

Zámek nebyl veřejnosti přístupný až do roku 2008, tehdy se však dostal do soukromých rukou a dnes je v rámci komerčních akcí, prezentací, rautů nebo plesů již částečně přístupný.

V parku lze navštívit původní lovecký zámeček, který dnes slouží jako restaurace. Celý park je také osázen vzácnými dřevinami a jeho součástí je i nejrozsáhlejší golfové hřiště v České republice, které nabízí 18 jamek.

V současné době je zámek částečně přístupný veřejnosti pro konání komerčních akcí, hostin, svateb, recepcí, plesů. Exteriéry jsou volně přístupné.



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz