Zámek Střílky

Zámecká, 768 04, Střílky, Tel.: +420 573 375 113
Střílky/Památky - Střílky


Popis místa
Zámek ve Střílkách nedaleko Uherského Hradiště vznikl v 16. století jako nové sídlo místní šlechty, nahrazoval tak nedaleký hrad Střílky. Dnes v tomto barokním zámku sídlí ašrám (putovní místo) Nadace Živoucí světlo Maháprabhudíp satsang. Je dějištěm pravidelných duchovních cvičení.

Zámecká, 768 04, Střílky
Telefon: +420 573 375 113
E-mail: Nevyplněno
Web: Nevyplněno

Naplánovat trasu

Zámek Střílky sloužil jako sídlo mnoha panských rodin. Původně renesanční budova byla přebudována na barokní, byla u ní vybudována anglická zahrada a na nádvoří byla postavena kašna s Neptunovou sochou. V době zestátnění ve 40. letech se do areálu zámku přemístil krajský dětský domov, což mělo za následek hrubé zásahy do interiéru zámku.

Do soukromého vlastnictví byl zámek navrácen po převratu a ihned jej odkoupila nadace Živoucí světlo Maháprabhudíp satsang. Dnes zde tak probíhají pravidelné kurzy duchovního cvičení a jógy či přednášky o harmonii přírody. Pro tyto cíle nadace vytrvale rekonstruuje a obnovuje jak zámecké prostory, tak přilehlé zahrady. Běžně je však objekt veřejnosti nepřístupný.

Zámek není veřejnosti běžně přístupný. Příležitostně se zde konají kulturní akce pod záštitou Nadace Živoucí světlo Maháprabhudíp satsang.



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz