Zámek Napajedla

Zámecká, 763 61, Napajedla, Tel.: +420 733 643 144, info@zameknapajedla.cz
Napajedla/Památky - Napajedla


Popis místa
Na hranici Hornomoravského a Dolnomoravského úvalu ve městě Napajedla stojí barokní zámek, jehož historie sahá až do 60. let 18. století. V současnosti patří soukromým vlastníkům, kteří jej opravují a vracejí mu lesk a slávu. Jaké to je, bydlet na zámku, si tu může na vlastní kůži vyzkoušet každý zákazník – můžete se tu totiž ubytovat v jednom z mnoha honosných pokojů, ve kterých se budete cítit jako v pohádce.

Zámecká, 763 61, Napajedla
Telefon: +420 733 643 144
E-mail: info@zameknapajedla.cz
Web: http://www.zameknapajedla.cz

Naplánovat trasu

V rozlehlém zámku se po jeho vybudování nacházelo více než 50 obytných místností a celá řada salonků. Podstatnou částí zámku je i kruhový zrcadlový sál, ve kterém majitelé přijímali návštěvy a pořádali slavnostní akce.

Dnes je zámek v rukou soukromého majitele, který jej postupně rekonstruuje. Zámek slouží jako luxusní hotel, ve kterém můžete v přepychových pokojích zapomenout na své starosti. Mezi službami, které areál poskytuje, je i wellness centrum a široká nabídka sportovních aktivit, jako je golf tenis, nordic walking nebo jóga.

Samozřejmostí je restaurace, kde si můžete pochutnat na pokrmech z kvalitních surovin.

Prostory zámku si často vybírají snoubenci jako místo konání své svatby. Kromě svatebních obřadů a hostin se tu pořádají i rodinné oslavy, firemní akce a další kulturní a společenské události.

Zámek ve stylu pozdního francouzského baroka byl postaven v letech 1764–1769 a ihned se stal dominantní stavbou nevelkého města Napajedla. Zámek byl postaven podle návrhu brněnského architekta Františka Antonína Grimma na přání Anny Marie z Rottalu.

Koncem 19. století byl na zámku vybudován hřebčín a tehdejší majitel tu choval anglické plnokrevníky. Ve 30. letech 20. století koupila zámek společnost Baťa za účelem vytvoření místa, kde by se scházeli obchodníci z celého světa.

Dnes se o zámek starají soukromí majitelé, kteří jej poctivě opravují. Chtějí zachovat jeho kulturní a historickou hodnotu a zároveň vytvořit příjemné místo k odpočinku a centrum společenského života.

  • Slavnosti Svatého Václava – každoroční akce, která se uskutečňuje ve spolupráci s městem Napajedla.V zámeckém parku můžete vidět historické divadlo, šermíře, taneční vystoupení a také Svatého Václava, který večer vede slavnostní průvod s pochodněmi napříč celým městem. V tento den bývá také otevřen napajedelský zámek pro veřejnost a konají se prohlídky s výkladem. Rovněž je zpřístupněn napajedelský hřebčín.
  • Vánoční vůně – v období Vánoc je zámek zahalen do vůně purpury a vánočního cukroví. Tradičně se otevírá každou adventní sobotu pro zájemce o prohlídky a posezení v kavárně. Jednu adventní sobotu bývají klasické vánoční trhy s ukázkou vánočních dekorací, drobnými obchůdky, dětskou dílničkou apod.
  • Dámské kluby, rozličné semináře, cvičení jógy, apod.
  Otvírací dny Čas
Leden dle dohody dle dohody
Únor dle dohody dle dohody
Březen dle dohody dle dohody
Duben dle dohody dle dohody
Květen So + Ne + svátky 10:00 - 16:00
Červen So + Ne + svátky 10:00 - 16:00
Červenec Út - Ne 10:00 - 16:00
Srpen Út - Ne 10:00 - 16:00
Září So + Ne + svátky 10:00 - 16:00
Říjen dle dohody dle dohody
Listopad dle dohody dle dohody
Prosinec dle dohody dle dohody

 

  • Prohlídka zámku


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz