Zámek Kyjovice

747 68, Kyjovice, Tel.: +420 553 778 026, nazamku@domov-kyjovice.cz
Kyjovice/Památky - Kyjovice


Popis místa
V roce 1783 nechal Quido Antonín z Kalkreuthu postavit v Kyjovicích pozdně barokní zámek. V 1. pol. 19. století jej hrabě Falkenhain rozšířil a upravil v empírovém stylu. Na konci století přešel zámek do vlastnictví hrabat Stolberg-Stolbergů. V zámku se nachází domov důchodců.

747 68, Kyjovice
Telefon: +420 553 778 026
E-mail: nazamku@domov-kyjovice.cz
Web: http://www.domov-kyjovice.cz

Naplánovat trasu

V současnosti sídlí v zámku Domov důchodců. Areál zámku s přírodně krajinářským parkem je volně přístupný, do samotné budovy zámku však vstup není dovolen.

V letech 1669 - 1807 patřil statek v Kyjovicích baronům z Kalkreuthu. Původně zde stával jen panský dům, krytý šindelovou střechou. Dnešní zámek je novostavba.

Nechal jej postavit původně v barokním slohu v roce 1783 baron Quido Antonín z Kalkreuthu při již stojících hospodářských staveních.

V první polovině 19. stol. za hraběte Arnošta Augusta Falkenhaina z Glošku byl zámek přestavěn v empírovém slohu. Za hrabat Falkenhainů byl také založen park.

Za dalších majitelů, hrabat Stolbergů byla věnována pozornost zejména parku. Po válce byla rodina Stolbergových se zámku vystěhována. Zámek sloužil různým školským institucím a od roku 1967 je v zámku umístěn domov důchodců.

Zámek je veřejnosti nepřístupný. Exteriéry zámku jsou volně přístupné.



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz