Zámek Fulnek

náměstí Komenského, 742 45, Fulnek, Tel.: +420 556 713 713
Fulnek/Památky - Fulnek


Popis místa
Fulnek je zámek stojící na vysokém ostrohu. Byl zbudován na místě bývalého gotického hradu z přelomu 13. a 14. století, svoji konečnou podobu získal až počátkem 19. století. Zámek tvoří dva objekty: Dolní zámek, který navazuje na původní opevnění a Horní zámek, který vznikl později. Fulnecký zámek je dnes v soukromém vlastnictví a není přístupný veřejnosti, v současně době je rekonstruován a jeho jedna část bude přebudována na hotel.

náměstí Komenského, 742 45, Fulnek
Telefon: +420 556 713 713
E-mail: Nevyplněno
Web: http://www.fulnek.cz/

Naplánovat trasu

Fulnecký hradní komplex byl v průběhu 16. století přestavěn na trojkřídlý renesanční zámek. V roce 1801 byl postižen požárem a obnovy se dočkalo pouze jedno křídlo horního zámku. Později se sídlo stává majetkem belgického panovníka Leopolda a dědí se v jeho rodě. V roce 1912 došlo k renovaci budovy a po skončení německé okupace se stal fulnecký zámek skladištěm léčiv. V současnosti je zámek v rukou soukromníka.

Horní zámek je mohutná čtyřpatrová budova s mansardovou střechou a hranolovou věží s barokní bání. Dolní, rozsáhlejší budova je podlouhlá s mansardovou střechou a krátkým příčným křídlem.

Zámek není veřejně přístupný.



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz