Zámeček Doubí (Vánoční dům)

Studentská, 360 07, Karlovy Vary-Doubí, Tel.: +420 353 220 091, info@dahlia-dekorace.cz
Karlovy Vary-Doubí/Památky - Karlovy Vary-Doubí


Popis místa
Na docela nenápadné vyvýšenině nad řekou Ohří stojí nevelký zámeček. Najdete ho na samém konci Karlových Varů, v městské části Doubí. Jen projdete bránou a jste v jiném světě. Vánoční dům je otevřen celoročně a umožňuje zavzpomínat si na vánoční období a užít si sváteční atmosféru, kdykoliv se vám zachce.

Studentská, 360 07, Karlovy Vary-Doubí
Telefon: +420 353 220 091
E-mail: info@dahlia-dekorace.cz
Web: http://www.karlovyvary.cz/cs/zamecek-doubi

Naplánovat trasu

Každý kout doubeckého zámku má jinou barvu – od klasické červené přes modrou, bílou, moderní měděnou až po slavnostní zlatou.

Najdete tady hlavně ukázky ruční tradiční výzdoby, jako jsou klasické ozdoby na stromečky, adventní věnce, stuhy, svícny, andílky a postavičky z betlémů. Děti potěší rozesmátí sněhuláci v kulichu a svítící ozdobené stromy.

Se jménem hradu se lze setkat již v polovině 14. století. V roce 1447 byl dobyt. V 16. století byl renesančně přestavěn na zámek. V 17. století byl vybudován park s vyhlídkovou terasou. V letech 1739–1756 (za vlastnictví Julia Jindřicha a Josefiny Eleonory Mulcové z Valdova, rozené hraběnky Metternichové) zámek dostal barokní podobu a do půlkruhové bašty vnější parkánové zdi byla vestavěna barokní kaple, doložena písemně už roku 1700.

Za svou dnešní podobu vděčí zámek architektu Františkovi Maderovi, který jej upravil koncem 19. století. V roce 1945 zde bylo velitelství Rudé Armády, poté sídla různých státních podniků.

Dnes zde sídlí společnost Karel Holoubek - Trade group, a.s., která zámek kompletně zrekonstruovala na začátku 21. století. V areálu zámku je i restaurace.

  Otvírací dny Čas
Leden - Prosinec St - Ne 13:00 - 18:00


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz