Strašidelný zámek Draxmoor

592 51, Dolní Rožínka, Tel.: +420 602 750 130, info@draxmoor.cz
Dolní Rožínka/Památky - Dolní Rožínka


Popis místa
Strašidelný zámek Draxmoor je jeden z areálů zábavního komplexu Šikland. Jedná se o budovu historického pivovaru se sýpkou ze 17. století proměněnou na stylový strašidelný zámek. Již když se přibližujete ke strašidelnému zámku, přejede vám mráz po zádech při poslechu hrozivého smíchu čarodějnice, která Draxmoor ovládá. To ovšem ještě není nic proti tomu, co na vás čeká po vstupu do temného interiéru.

592 51, Dolní Rožínka
Telefon: +420 602 750 130
E-mail: info@draxmoor.cz
Web: http://strasidelny-zamek.sikland.cz/

Naplánovat trasu

Do patřičného rozpoložení vás nejprve nasměruje 3D film o nadpřirozených a pohádkových bytostech a pak vzhůru do terénu. Všude se to hemží strašidelnými bytostmi, skoro určitě tu potkáte čarodějnici, kostlivce, čaroděje, prince začarovaného v žabáka, draka, rytíře a další strašidla a monstra, která obývají zámek. Z každého rohu se ozývají děsivé zvuky, chřestění kostlivců vybízí k panickému útěku a ječení ježibab se zařezává do morku kostí.

Pokud se vám podaří se z hrůzostrašného labyrintu vymotat zpět na čerstvý vzduch, přijmete za vděk oázou klidu pod velkým baldachýnem. Zde můžete v klidu posedět, dát si něco dobrého či doléčit nervy kapkou ostřejšího moku. Děti se na závěr mohou vyřádit v dětském koutku nebo na skákacím hradě.

Strašidelný zámek Draxmoor býval kdysi pivovarem se sýpkou postavený při zámku rodu Mitrovských. Šlechtickým sídlem bývala v Dolní Rožínce nejprve tvrz založená ve 14. století a koncem 16. století ještě za pánů z Pernštejna přestavěná na renesanční zámek, u něhož byl později založen i nádherný anglický park a lesopark

Součástí areálu šlechtického sídla bylo i množství hospodářských budov, z nichž největší byl pivovar se sýpkou postavený na počátku 18. století. V jeho vyšších podlažích se nacházely kanceláře a byty správy panství. Později budova sloužila pro různé zemědělské provozy a postupně chátrala. Roku 2001, kdy byla budova odkoupena současným majitelem, byla v podstatě ruinou zralou na demolici.

Následovaly nejnutnější opravy a samozřejmě úvahy o využítí objektu.  Původním záměrem bylo vybudovat uvnitř expozici věnovanou historii Vysočiny a stylovou restauraci. Nakonec ale zvítězila myšlenka zcela jiná a bývalý pivovar se začal postupně měnit v místo, kde se dějí tajemné věci...

květen so-ne 10-17
červen-srpen pondělí 9:30-18
  út-čt 9:30-19
  pá-so 9:30-20
  ne 9:30-17
září so-ne 10-17

 



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz