Zámek Děpoltovice (nový zámek)

362 25, Děpoltovice
Děpoltovice/Památky - Děpoltovice


Popis místa
Dnes malá obec Děpoltovice se nalézá do deseti kilometrů severozápadně od Karlových Varů a první písemnou zmínku o ní máme z roku 1273. Nachází s zde dva zámecké objekty - starý a nový zámek. Posledně jmenovaný pochází pravděpodobně z druhé poloviny 17. století. Jedná se o barokní stavbu s empírovými přístavbami. Zámek ve špatném stavu a je veřejnosti nepřístupný.

362 25, Děpoltovice
Telefon: Nevyplněno
E-mail: Nevyplněno
Web: Nevyplněno

Naplánovat trasu

Dvoukřídlá patrová budova má přední křídlo opatřené šesti půlkruhy arkád a přiléhá k silnici z Karlových Varů do Nejdku. Zadní křídlo má dvorní průčelí se středovým rizalitem, nad ním trojúhelníkový štít. Interiéry včetně stropů pochází z posledních přestaveb ve 20. století.

V zámeckém areálu několikrát v letech 1862 až 1865 pobýval kancléř Otto von Bismarck za politických jednáních v blízkých Karlových Varech.

Nový zámecký objekt vznikl patrně během 2. poloviny 17. století, kdy patřilo zboží Děpoltovice k ostrovskému panství.

V roce 1819 získal děpoltovický statek od státu Bedřich Neupauer jako samostatné zboží. Do roku 1843 byl zámek rozšířen o empírové severní křídlo a později ještě upravován. V roce 1846 zde seděla Anna Veithová, rozená z Kleistu.

Později se v držení statku vystřídala řada soukromých majitelů. Po roce 1945 přešel zámek do využívání místního statku k hospodářským účelům.

Dnes jsou budovy tzv. Nového zámku v havarijním stavu.

Zámek je v soukromém vlastnictví a veřejnosti nepřístupný.



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz