Zámek Berchtold

Hlavní, 251 63, Kunice, Tel.: +420 733 627 044, hotel@zamekberchtold.cz
Kunice/Památky - Kunice


Popis místa
Zámek se nachází ve Vidovicích, místní části Kunic, nedaleko dálnice D1 jihovýchodně od Prahy. Je čerstvě rekonstruován a přestavěn na hotel. Malebná krajina, čistý vzduch a příjemné prostředí našeho areálu láká celoročně tisíce návštěvníků, zejména rodiny s dětmi, školy, sportovce a seniory, se zájmem o historii a kulturu. Dětský ráj a Sport centrum tvoří spolu s přilehlým okolím unikátní místo pro trávení volného času.

Hlavní, 251 63, Kunice
Telefon: +420 733 627 044
E-mail: hotel@zamekberchtold.cz
Web: http://www.zamekberchtold.cz

Naplánovat trasu

Hotel nabízí 16 pokojů. Dva pokoje jsou vhodné pro novomanžele, ostatní nabízejí útulné ubytování pro rodiny s dětmi. Hotel je bezbariérový. K dispozici je internetové připojení Wi-Fi. Zajištění stravování a zapůjčení sportovních potřeb. Možnost ubytování domácích zvířat.

Dětský ráj

V areálu zámku se nachází zámecký park, který je stylizován do Dětského ráje. Objevíte zde pohádkovou zemi plnou skřítků, strašidýlek a víl od známé objevitelky pohádkové země Vítězslavy Klimtové, peklo s čerty v podzemí, perníkovou chaloupku s Ježibabou, kocoura Mikeše, mini Zoo, dětské hřiště a muzeum. Součástí zámeckého parku je stálá výstava 32 miniatur českých hradů, zámků a dalších historicky zajímavých objektů z celé ČR.

Sport Centrum

Součástí areálu je Sport centrum Na Zámečku, které nabízí sportovní vyžití v tenisu, golfu, kopané a zároveň zasedací a restaurační prostory s možností ubytování. Je zde i vinný sklípek, velký výběr vín, venkovní gril a vaří zde známí kuchaři z TV a Magické zahrady.

 

Celoročně pořádáme programy pro mateřské a základní školy. Areál je přístupný celoročně od 8-21 hod a programy se konají za každého počasí i v zastřešených prostorách. Pod dalšími ikonami Vám nabízíme informace pro jednotlivé skupiny zákazníků a o jednotlivých akcích, které našly v našem areálu uplatnění a probíhají k velké spokojenosti všech hostů. Vstupte do nevšedního světa areálu HOTELu zámek BERCHTOLD a děti vezměte s sebou!

První zmínka o panském sídle a statku ve Vidovicích je datována do roku 1388, kdy byl vlastníkem tehdy šlechtický (zemanský) rod s přídomkem „z Vidovic“. Prvním z nich je Vavřinec z Vidovic, poté přešlo vlastnictví na jeho syny Beneše, Jakuba a Jana. Současně s nimi žil Bohuněk z Vidovic v letech 1412-1416. Za Vavřince další díly vsi patřily libeřskému faráři Zdislavovi. Panské sídlo však zřejmě během 2. poloviny 15. století zaniklo, možná následkem událostí v průběhu husitské revoluce. Dále byla ves několik set let rozdělena.

V 17. století náležela ves Vidovice s poplužním dvorem ke statku Velké Popovice. Od roku 1808 náležela pak ke vsi Chlum. Roku 1877 byl do zemských desek zapsán samostatný statek nazvaný Vidovice. 24. prosince 1877, v den kdy se vdávala Eleonora, dcera manželů Brzorádových, za Rudolfa Kainze, získali novomanželé  nově vytvořený samostatný zámek Vidovice oddělením od Chlumu. Jejich takto nabytý majetek tvořila reprezentativní budova, statek s cihelnou a pozemky. Manželé Kainzovi měli sedm dětí: Alfreda (*1854), Friedricha (*1860), Adele (*1863), Marii (*1865), Zdenku (*1870), Emu (*1871). V roce 1894 byl statek a  zámek odprodán novým majitelům Milnerům, kteří zde roku 1904 /letopočet v přízemí – dnešní muzeum/ provádějí největší a nejpodstatnější stavební úpravy a od roku 1906 je sídlo nazýváno „nově vystavěným zámkem s parkem“. Mezi významné vlastníky panství či zámečku patřili známé osobnosti jako např. Václav Stařimský, svobodný pán z Libštejna, Jan Josef Václav Radecký z Radče, rodina Brzorádova, Eleonora a Rudolf Kainzovi, Milnerovi, Dr. prof. Blažek nebo šlechtický rod Berchtoldů.

Od 2. poloviny 20. století zde byla Československá armáda – protivzdušná obrana Prahy. Po roce 1990 byl areál se zámkem převeden na obec a o 3 roky později prodán soukromé firmě, která zámek a celý areál velmi zadlužila.
Dne 18. dubna 2005 začala nová epocha zámečku  Kunice – Vidovice. Ten získává nové majitele, kteří uskutečnili jeho celkovou rekonstrukci, rozšíření o přístavbu křídla do parku, rozšíření parku, stavbu sportcentra Na zámečku a zpřístupnění široké veřejnosti. Areál je určen zejména  firmám, rodinám, mládeži  a sportovcům. Rodina JUDr. Václava Růžičky a  jeho 5 dětí dělá  z celého areálu unikátní místo pohody pro firemní akce, sport, kulturu, zábavu, ponaučení a vytváření vztahu k přírodě a lidem navzájem. Pan Růžička má velký zájem, aby jeho děti  dále rozvíjely areál, který využívá široká veřejnost.   Po letech /od roku 2005/ velkého úsilí  a provozu dnešní majitele  zejména uspokojuje, že se toto místo stalo místem setkávání zajímavých lidí a těší se velkému zájmu firem, dětí a sportovců.

Otvírací doba areálu

  Otvírací dny Čas
Celoročně Po - Ne 8:00 - 20:00

Hotel má samozřejmě recepci otevřenou 24 hodin denně.



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz