Areál U sýpky - Vinium Velké Pavlovice

Hlavní, 691 06, Velké Pavlovice, Tel.: +420 519 403 111, vinium@vinium.cz
Velké Pavlovice/Společnost - Velké Pavlovice




Areál U sýpky - Vinium Velké Pavlovice

areal-u-sypky-vinium-velke-pavlovice-4.JPG
Areál společnosti Vinium má své sídlo v srdci tradiční vinařské oblasti – v metropoli moravského vinařství ve Velkých Pavlovicích, přibližně 25 km severně od Břeclavi. Víno se rodí na ploše téměř 2500 hektarů, v úrodných vinařských podoblastech Velkopavlovické, Mikulovské, Znojemské a Slovácké. Dbají o to, aby víno zachovalo všechny své přírodní vlastnosti, a eliminují negativní vlivy. Dodržují vysokou kvalitu a výsledkem je celá řada ocenění v nejnáročnější mezinárodní konkurenci.
Mapa - Areál U sýpky - Vinium Velké Pavlovice

Hlavní, 691 06, Velké Pavlovice

Telefon: +420 519 403 111
E-mail: vinium@vinium.cz
Web: www.vinium.cz


Areál Vinium každoročně pořádá kulturní a společenské akce, jakými jsou například festivaly, vinobraní, velkopavlovické hody a mnoho dalšího.

V roce 2010 získala společnost 65 medailí a ocenění. Nejúspěšnějšími víny jsou Cabernet Moravia pozdní sběr 2009, který získal titul zahraničního šampiona, tři zlaté medaile, dvě stříbrné, jednu bronzovou a diplom na VVT a Merlot pozdní sběr 2009, který získal 2 zlaté medaile, 1 bronzovou medaili a stal se 2. nejlepším vínem v České republice při nominaci do Národního Salonu vín 2011.

Největším úspěchem jsou 2 zlaté a 2 stříbrné medaile na Weinparade Poysdorf, mezi nejúspěšnější vína patří Chardonnay výběr z hroznů 2011, Sauvignon výběr z hroznů 2011 a Cabernet Sauvignon rosé pozdní sběr 2011.

VINIUM je mladá, dynamická firma, která chce být následníkem a pokračovatelem těch nejlepších staletých tradic pěstování a výroby vína na jižní Moravě. Pěstování vína je zde od nepaměti stavovskou, výsadní záležitostí, která utvářela tvář a kulturu společnosti.

Zrození révy vinné na Moravě sahá až do mladší doby kamenné, 3000 let před naším letopočtem. Pěstitelské stopy vedou až k legiím římského císaře Marca Aurelia a knížatům Velkomoravské říše Rastislavovi a Svatoplukovi.


Kraj jižní Moravy, kde VINIUM působí, to ale nejsou jenom réva a vinice. Vždyť víno inspirovalo práci lidových řezbářů, písmáků, švadlen, truhlářů, hrnčířů, malířů, keramiků i sklářů. Zrodilo zpěv a nepřebernou řadu lidových písní, které přežily staletí.

Tak jako se stalo pěstování vína obřadem a jeho sklizeň oslavou plodné práce lidí, právě tak vstoupily písně, staré pracovní nástroje, nářadí a cechovní symboly vinařů do pokladnice lidového umění.

Společnost VINIUM je společnost, která vnímá bohatou vinařskou historii s pokorou a úctou k umění všech generací, které do této pokladnice přispěli, a v neposlední řadě společnost, pro kterou je historie vinařství na jižní Moravě inspirací i závazkem.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz