Prohlídkový okruh II – vedlejší budova Lottyhaus


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Prohlídka karvinského zámku s průvodcem. Návštěvníci se seznámí s vybavením šlechtických sídel včetně uměleckohistorických sbírek z období 16. až 20. století. Nejvýraznější zastoupení zde mají sbírky a nábytek posledních majitelů zámku, kterými byli Larisch-Mönnichové. Významně je zde zastoupena i ukázka měšťanského bydlení 19. století nacházející se v Lottyhausu.


Při prohlídce zámeckých interiérů hlavní budovy zámku Fryštát upoutá iluzivní klasicistní výzdoba stěn a stropů, která navozuje atmosféru antického Řecka a Říma. Jednotlivé místnosti nesou název podle jejich hlavní charakteristiky či určení, jako například Hudební salon, Růžový salonek, Malá pracovna, Orientální salonek, Dámský budoár, Zámecká jídelna, Modrý salonek, Renesanční sál apod. V salonech se nachází zajímavý soubor barokních rytin s loveckými motivy. K vidění je zde vídeňský a míšeňský porcelán včetně porcelánových výrobků jiných proveniencí.

Délka prohlídky: 55 minut

  Otvírací dny Čas Doba prohlídky Poslední prohlídka
Duben - Říjen Út - Ne 10:00 - 17:00 55 minut 16:00
Listopad - Březen So + Ne 11:00 a 13:00 55 minut 13:00
Zavřeno:    pondělí, první sobota v měsíci (svatební obřady) do 14,30 hodin


Zámek Fryštát

frystat.jpg
Ač se v posledních desetiletích zapsala Karviná do širokého povědomí jako důlní město, najdete zde nejen krásný zámecký park, ale hlavně zámek Fryštát s velmi zajímavou historií. Návštěvu tohoto bílého empírového skvostu byste tak při svých cestách za poznáním a zábavou určitě neměli opomenout. K prohlédnutí je zde také k zámku přiléhající anglický park s letním kinem.
Mapa - Zámek Fryštát

Masarykovo nám., 733 01, Fryštát

Telefon: +420 596 318 382
E-mail: zamek-frystat@karvina.cz
Web: http://www.zamek-frystat.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz