Prohlídka zámku


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Jednotlivé místnosti jsou zařízeny historickým nábytkem od dob renesance až po biedermeier. Sbírku obrazů z 16. a 17. století tvoří především originály Karla Škréty, Lucase van Valckenborcha a J. H. Schönfelda. Dekorační látky, množství osobních předmětů, fotografií a květin dávají návštěvníkům pocit, jakoby přišli na návštěvu ke Sternbergům.


Bývalá jídelna, nazvaná Tobiáška, je zdobena malovaným kazetovým stropem výjevy na kazetách zachycují příběh žida Tobiáše podle rytin H. Cocka. Na stěnách visí obrazy českých panovníků v životní velikosti. Slavnostní stůl je prostřen. V dřívější době zde byly pořádány hostiny, ale i v současnosti může Tobiášova jídelna sloužit pro významné události např. v roce 2002 se zde konalo setkání prezidentů Výšegradské čtyřky.  

Arkádová chodba s množstvím květin uvede návštěvníky uvede do Rytířského sálu s rozlohou 300 m2. Na původním renesančním kazetovém stropě jsou zachyceny příběhy ze Starého zákona, které vycházejí z rytin Jana Sadelera. Zdi tohoto sálu jsou dekorovány obrazy předků Šternberků. Součástí Rytířského sálu je kaple Božího těla, ve  které se nachází tyrolský oltář s renesančními reliéfy z roku 1601.

Zámecká knihovna a Tapetový pokoj představí hostům ty nejzajímavější obrazy celé sbírky.

Majitelka zámku Franziska Diana Phipps Sternbergová, která patří k významným bytovým architektům, věnuje velkou pozornost nejenom Expozici, ale také celkové prezentaci zámku a parku. Jejím cílem je, aby se zde návštěvníci cítili dobře.

  Otvírací dny Čas Doba prohlídky Poslední prohlídka
15. duben - 28. září Út - Ne 9:00 - 18:00 60 minut 17:00

Zámecký  park ,zvěřinec a dětské hřiště jsou otevřeny denně po celý rok, od rána do soumraku. Vstupné je dobrovolné.


Fotografie a videa

Zámek Častolovice

zamek-castolovice-7.jpg
Častolovický zámek se nachází ve stejnojmenné obci v okrese Rychnov nad Kněžnou na místě původní tvrze. Zámek má čtvercový půdorys. Uprostřed je velké nádvoří s freskami a barokní kašnou. V přilehlém anglickém parku byla zřízena obora s lesní zvěří.
Mapa - Zámek Častolovice

Masarykova, 517 50, Častolovice

Telefon: +420 494 323 646
E-mail: Info@zamek-castolovice.cz
Web: http://www.zamek-castolovice.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz