Hraná prohlídka


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Velice populární hrané prohlídky v barokních kostýmech Vás nadchnou a poučí zároveň. Vtipnou a originální formou nahlédnete do života místní šlechty z poloviny 18. století. Královský Šašek, magistr Lukulus, vzácná hraběnka Chamaré, její služebná, i děti, společně řeší záhadu ztraceného obrazu. Šašek je moudrý, veselý človíček, který Vás poučí i pobaví zároveň. Rozmarná hraběnka se věnuje jen své toaletě a na správnou stopu nás přivede až zámecký mudrc. Zámecký šašek řeší záhadu ztraceného obrazu. Proč a kam překrásný portrét hraběnky zmizel? Šašek má pro strach uděláno, vydá se obraz hledat, ale bez pomoci dětí a obyvatel zámku, tuto hádanku nerozluští...


Děti navštíví komnaty paní hraběnky, dále její koupelnu i šatnu, kde sama hraběnka v barokním negližé demonstruje hygienické zvyky, způsob odívání a šlechtění vznešených dam tehdejší doby.

Dále putují do zámecké knihovny, kde učený a trochu roztržitý mudrc Lukulus Kebulus z Lindu studuje v knihách, kouzelných lektvarech a ptá se hvězd na různá tajemství zdejšího zámku. Všechny zasvětí do umění alchymie, astrologie a vypráví o škole v době baroka. Užasnete nad nejnovějším vynálezem, létajícím balónem, do kterého se právě chystá magistr Lukulus v mramorovém sále nastoupit.

Délka prohlídky: 45 minut

  Otvírací dny Čas
Duben So + Ne 9:00 - 16:00
Květen Út - Ne 9:00 - 17:00
Červen Út - Ne 9:00 - 17:00
Červenec Út - Ne 9:00 - 17:00
Srpen Út - Ne 9:00 - 17:00
Září Út - Ne 9:00 - 17:00


Zámek Potštejn

zamek-potstejn13.jpg
Historie Potštejna nedaleko Vamberka začíná ve 13. století za panování Drslaviců. Ve 14. století sloužil místní hrad jako základna loupeživého rytíře Mikuláše z Potštejna. Dnešní barokní zámek stojí na místě renesančního panského dvora přibližně od roku 1749. Potštejn dnes nabízí kromě klasických nabízí i noční a vánoční prohlídky nebo hrané prohlídky pro děti i dvě expozice. Můžete navštívit zámeckou cukrárnu a také se zde ubytovat. Ročně tu probíhá asi 30 kulturních a zábavních akcí.
Mapa - Zámek Potštejn

Jarníkova, 517 43, Potštejn

Telefon: +420 494 546 064
E-mail: zamekpotstejn@zamekpotstejn.cz
Web: http://www.zamekpotstejn.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz