Prohlídka zámku


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Prohlídky zámku probíhají ve spolupráci s Muzeem řemesel Konicka, o.s. Zámkem vás provede zaměstnanec turistického informačního centra Konice, tudíž po dobu prohlídky je turistické informační centrum uzavřeno. Seznámíte se zde s řadou řemesel, která mají na Konicku dlouholetou tradici, dále je pro návštěvníky připravena prohlídka zámecké galerie. K vidění je také obřadní síň.


Expozici zvyků a řemesel na Konicku najdete v přízemí konického zámku. Seznámíte se zde s řadou řemesel, která mají na Konicku dlouholetou tradici, např. mlynářství, vahařství, kovářství, pivovarnictví, krejčovství a řada jiných.

Najdete tu mimo jiné i řadu vzácných exponátů, jako dochovaný nejstarší věžní hodinový stroj na Konicku či zbraně z napoleonských válek. Návštěvníci mohou shlédnout novou prohlídkovou trasu, při které uvidí expozici zvyků a řemesel, zámeckou galerii a nádhernou obřadní síň.

Pozoruhodná je i exkurze do historie seker. Nejstarším exponátem je sekeromlat z doby kamenné. Jsou zde ale k vidění i modely pěstních klínů, které lze považovat za nejstarší předchůdce současných seker. Přímo v expozici jsou pak i sekery „bojové“, z nichž asi nejzajímavější je vikingská válečná sekera.

  Otvírací dny Čas Doba prohlídky Poslední prohlídka
Celoročně
Po - Pá 9:00 - 16:00 60 min. 15:00

Pozn.: Začátek prohlídky vždy v celou hodinu, kromě 12.00 hod.


Fotografie a videa

Zámek Konice

zamek-konice-2.jpg
Zámek Konice se nachází v jihovýchodní části města Konice vzdáleného severozápadně od Prostějova. Na místě dnešního zámku stála dříve tvrz, která měla za úkol chránit obchodní cesty vedoucí z Moravy a Slezska do Čech. Zámek je kulturní památkou České republiky. V zámku sídlí Městské kulturní středisko a Turistické informační centrum.
Mapa - Zámek Konice

Kostelní, 798 52, Konice

Telefon: +420 582 334 987
E-mail: lexmanova@mekskonice.cz
Web: http://www.mekskonice.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz