Zahrada


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Zámecká zahrada je upravována v manýristickém renesančním duchu. Prohlédnete si záhony bylin a zemědělských plodin, komponovaných do geometrických obrazů. Celkový dojem podtrhuje vodní příkop, obklopující vilu se zahradním parterem. Ohradní zdi vyzdobil rovněž Georg Widman postavami lovců a malovanou architekturou. V zahradě můžete potkat ovečky, labutě nebo pávi.


Jedná se o samostatnou procházku zahradou bez průvodce.

V případě zájmu o výklad průvodce, můžete využít některou z dalších prohlídkových tras zámku, které procházejí i zahradou.

  Otvírací dny Čas
Duben So - Ne 9:00 - 16:30
Květen Út - Ne 9:00 - 16:30
Červen denně 9:00 - 17:30
Červenec denně 9:00 - 17:30
Srpen denně 9:00 - 17:30
Září Út - Ne 9:00 - 16:30
Říjen So - Ne 9:00 - 16:30


Státní zámek Kratochvíle

zamek-kratochvile16.jpg
Zámek Kratochvíle - stavba, která nemá v Čechách druhé poloviny 16. století obdoby. Je výrazem okázalé velkorysosti předního velmože království Viléma z Rožmberka. Ve své konečné podobě představuje jeden z klenotů stavitelského a dekoračního umění doby renesance. Rozmarné zastavení ve shonu života. Kratochvíle je výzvou k nalézání klidu i k obnově duševních sil. V hlavní budově probíhají dlouhodobé restaurační práce a výsledkem je prakticky každoroční zušlechťování a rozšiřování průvodcovské trasy. V areálu zámku se důstojně procházejí pávi, vodní příkop obývá labutí pár. Hned za zámkem začíná první z velkých ohrad, kde místní jezdecký klub vychovává a cvičí koně. Na zámku se v současnosti střídají jiné výstavy, například ve vstupní věži zámku. Přijďte se podívat i na různá sportovní, kulturní nebo divadelní představení v interiéru či v zámecké zahradě.
Mapa - Státní zámek Kratochvíle

Petrův Dvůr, 384 11, Netolice

Telefon: +420 388 324 380
E-mail: ups.cb.kr@npu.cz
Web: http://www.zamek-kratochvile.eu/

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz