Prohlídkový okruh – podkrovní pokoje


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Expozice podkrovních pokojů je logickým pokračováním reinstalace expozice interiérů prvního patra zámku. Z hlediska historické autenticity je však daleko volnější, neboť využívá značnou část potenciálu zbylého "svozového" mobiliáře. O evokaci schönburského způsobu užívání místností se snaží dětské pokoje, pokoj komorné a hala.


Obrazárna je instalační licencí tvůrců, její vznik byl motivován snahou zpřístupnit návštěvníkům zajímavý obrazový fond pocházející ze zámku Kamenice nad Lipou, jde vlastně o instalovaný depozitář.

V době poválečného zpřístupňování objektu byly podkrovní místnosti chápány jako zcela nezajímavé, důraz byl zcela po právu kladen na prezentaci historických interiérů prvního patra. Současný zájem o všednodennost a soukromí šlechtice doby konce monarchie a první republiky může však nacházet v těchto jednoduchých podkrovních pokojích pozoruhodný doklad tehdejší proměny životního stylu šlechty. Ve světle poslední, Walcherovy, přestavby zámku můžeme navíc postřehnout ideál, který vedl majitele ke snaze prezentovat rodinu vkusnou, skromnou, památkově korektně upravenou budovou.

  Otvírací dny Čas Doba prohlídky Poslední prohlídka
Duben So+Ne 9:30-17 30 minut 16:00
Květen Út-Ne 9:30-17 30 minut 16:00
Červen Út-Ne 9:30-18 30 minut 17:00
Červenec Út-Ne 9:30-18 30 minut 17:00
Srpen Út-Ne 9:30-18 30 minut 17:00
Září Út-Ne 9:30-17 30 minut 16:00
Říjen So+Ne 9:30-17 30 minut 16:00

Fotografie a videa

Státní zámek Červená Lhota

cervena-lhota-profil-3.jpg
Zámek Červená Lhota patří mezi nejmalebnější historické památky na našem území. Tento renesanční zámek se tyčí na skalnatém ostrově uprostřed jezera a vede k němu pouze jediná přístupová cesta. K vidění jsou nejen historické interiéry zámku, ale i okolní přírodní scenerie, které se spolu se zámkem objevují v mnoha filmech. V rámci prohlídky lze sestoupit i do vysekaného skalního sklepení, kde můžete spatřit původní pozůstatky gotické tvrze. Malebný zámek je častým místem konání svateb. V kapli Nejsvětější trojice se každou první neděli v měsíci konají bohoslužby.
Mapa - Státní zámek Červená Lhota

Červená Lhota, 378 21, Červená Lhota

Telefon: +420 384 384 228
E-mail: cervenalhota@npu.cz
Web: http://www.zamek-cervenalhota.eu

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz