Výstaviště Flora Olomouc

Wolkerova, 779 00, Olomouc, Tel.: +420 585 726 111, info@flora-ol.cz
Olomouc/Společnost - Olomouc




Výstaviště Flora Olomouc

vystaviste-flora-olomouc-4.jpg
Jednou z řady atraktivit města je Olomoucké výstaviště Flora, nacházející se nedaleko historického centra této hanácké metropole ve Wolkerově ulici. Výstaviště Flora pořádá ročně bezmála dvacet různých výstav a navíc se stará o úpravu olomouckých parků, rozária a má také vlastní botanickou zahradu. Už čtvrt století se zde pořádá výstava květin mezinárodního významu nazvaná jednoduše Flora Olomouc. Ovšem ať už navštívíte zdejší výstaviště při jakékoliv akci zajisté nebudete litovat neboť zdejší akce jsou známé svou vysokou úrovní.
Mapa - Výstaviště Flora Olomouc

Wolkerova, 779 00, Olomouc

Telefon: +420 585 726 111
E-mail: info@flora-ol.cz
Web: http://www.flora-ol.cz


Největší událostí na výstavišti Flora je určitě tradiční výše zmiňovaná, mezinárodně známá zahradnická výstava Flora Olomouc, jejíž počátky sahají až do roku 1967. Každoročně okouzluje návštěvníky možnostmi pěstování a využití květin na okrasu, a to ve dvou etapách – na jaře a v létě. Kromě vlastních výstav nabízí výstaviště i možnost pronájmu prostor jiným společnostem. Zajímavé je také křtění nových květinových odrůd, kterého se účastní známé osobnosti. V minulosti například herečka Emílie Vášáryová nebo spisovatel Jiří Žáček.

Výstaviště má na starost i správu a údržbu olomouckých parků, a to konkrétně Bezručových, Čechových a Smetanových sadů. Zajímavostí je, že se stará i o čtyři skleníky – palmový, kaktusový, citrusový a tropický a subtropický. Nejzajímavější z nich je ten palmový, protože je spolu se Smetanovými a Bezručovými sady kulturní památkou České republiky.

Flora Olomouc není samozřejmě zaměřená jen na výstavy rostlin. Odehrávají se tady tradičně také veletrhy zaměřené na cestovní ruch, nové trendy v bydlení a nábytkářství, finanční trh nebo třeba veletrh exotického ptactva.

Olomouc je krásným moravským městem a tak byste při návštěvě výstaviště neměli určitě minout oblast Horního a Dolního náměstí. Na Horním náměstí se nachází třeba historická radnice s orlojem a sloup Nejsvětější Trojce, který je pod památkovou ochranou UNESCO. Na Dolním náměstí pak třeba barokní Neptunova kašna. Podívat se můžete také do Vlastivědného muzea nebo Muzea moderního umění.

Dostupnost

  • pěšky - 830m z Horního náměstí
  • na kole - 830m z Horního náměstí, v okolí výstaviště je řada cyklostezek
  • autem - areál výstaviště se nachází u centra Olomouce, městská část Nová Ulice
  • autobusem - městské autobusy, zastávka Dvořákova se nachází 650m od výstaviště
  • tramvají - zastávka Výstaviště Flora se nachází 200m od výstaviště
  • vlakem - stanice Olomouc-Nová Ulice se nachází 150m od výstaviště

Olomoucké výstaviště Flora nabízí své prostory návštěvníkům už od roku 1966, tehdy ještě jako rozpočtová organizace Olomoucké výstavní sady. O čtyři roky později se výstaviště přejmenovalo na Floru Olomouc.

V roce 2000 se stalo akciovou společností.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz