Výstaviště České Budějovice

Husova, 370 21, České Budějovice, Tel.: +420 387 714 911, info@vcb.cz
České Budějovice/Společnost - České Budějovice




Výstaviště České Budějovice

vystaviste-ceske-budejovice-8-1-1.jpg
Českobudějovické výstaviště zaujímá jednu z předních pozic mezi výstavními areály v České republice. Je organizátorem veletrhů a výstav, realizuje externí zakázky a nabízí komplexní reklamní služby klientům. Výstaviště je proslulé především výstavou Země živitelka, která se koná už od roku 1976, pořádají se zde však i další výstavy a kulturní a společenské akce.
Mapa - Výstaviště České Budějovice

Husova, 370 21, České Budějovice

Telefon: +420 387 714 911
E-mail: info@vcb.cz
Web: http://www.vcb.cz


Výstaviště České Budějovice se nachází v blízkosti centra jihočeské metropole v Husově ulici a rozkládá se na cca 25 hektarech plochy. Mezi výstavy, které pravidelně lákají nejvíce návštěvníků, patří na prvním místě zemědělská Země živitelka, jejíž čtyřicátý ročník se konal v září 2013.

Kromě toho se zde pořádají i různé automobilové výstavy, mezinárodní výstavy psů, gastronomické festivaly, slavnosti piva, veletrhy výtvarného umění či například vánoční trhy. Celkem je v areálu 21 pavilonů, z čehož je 14 vytápěných. Nejčastěji využívanými pavilony jsou pavilony Z a R2, ve kterých se pořádají plesy, konference, semináře, kulturní a společenské akce a firemní prezentace. Od srpna 2011 je vytížený i nový pavilon T, který je multifunkčním centrem s kapacitou až 2 240 návštěvníků.

Historie výstavnictví v jižních Čechách sahá až do poloviny 19. století. Od roku 1848 se v Českých Budějovicích konaly čtyřikrát za rok výroční trhy. Od roku 1960 se pořádaly regionální zemědělské výstavy, tou dobou spravoval areál výstaviště Park kultury a oddechu České Budějovice.

Od roku 1972 nesl areál název Zemědělské výstaviště - Park kuktury a oddechu České Budějovice, později pak Celostátní zemědělská Země živitelka České Budějovice. Od roku 1981 spravovalo areál Ministerstvo zemědělství a výživy ČR, v té době byl známý jako Výstavnictví zemědělství a výživy České Budějovice. Název se v roce 1991 změnil na Park Centrum - propagační a tisková služba MZe ČR.

Od roku 1997 nese společnost název Výstaviště České Budějovice, a. s.

  • Země živitelka - od roku 1976 s výjimkou jednoho ročníku až dodnes

 




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz