Výstaviště Černá Louka (Ostrava)

Černá Louka, 702 00, Ostrava, Tel.: +420 606 797 107, janka.vijackova@cerna-louka.cz
Ostrava/Společnost - Ostrava




Výstaviště Černá Louka (Ostrava)

vystaviste-cerna-louka-ostrava-2.JPG
Výstaviště se nachází v centru města poblíž Masarykova náměstí v Ostravě. Během let se Černá louka proměnila v ukázkové výstaviště s rozlehlými travnatými plochami a nespočtem atraktivních událostí během celého roku. Pořádají se zde různé akce jak pod širým nebem, tak v jednom z několika rekonstruovaných pavilonů. Výstavy zvířat, automobilů, prodejní burzy či open-air festivaly na vás čekají jen pár minut chůze od centra.
Mapa - Výstaviště Černá Louka (Ostrava)

Černá Louka, 702 00, Ostrava

Telefon: +420 606 797 107
E-mail: janka.vijackova@cerna-louka.cz
Web: http://www.cerna-louka.cz/vystavistecernalouka/akce/


Černá louka se rozkládá na téměř šestihektarové ploše. Areál je tvořen celkem devíti pavilony, z toho jedním výstavním, jedním kongresovým a dalšími určeným pro realitní účely. Areál ročně hostí téměř 100 výstav, konferencí, seminářů a jiných kulturních či společenských akcí, jako například výstavu amerických automobilových veteránů American classic cars, Ostravský veletrh hraček, svatební veletrh, výstavu školství a pracovních příležitostí, mezinárodní výstavu koček či bleší trhy. Výstaviště se již řadu let pravidelně umisťuje mezi nejnavštěvovanější místa v Moravskoslezském kraji.

V areálu výstaviště se nachází například klub Marley, těsné k němu přiléhá Divadlo loutek Ostrava a svět miniatur Miniuni, kde je ve zmenšené podobě k vidění 34 významných evropských staveb. Od r. 2000 funguje část sklepení výstaviště jako Pohádkový sklep strašidel, což je expozice pohádkových stvoření od čertů přes hejkaly až třeba po bludičky.

Masarykovo náměstí, které je centrem Ostravy, se nachází jen kousek od kulturně-zábavního areálu výstaviště. Černá louka se tak může stát nejen cílem vašeho výletu, ale také skvělým výchozím bodem pro další putování. Navštivte nedaleký Slezkoostravský hrad, Starou radnici, Divadlo Jiřího Myrona, slavnou Stodolní ulici, ostravskou zoo nebo Novou radnici s vyhlídkou ve výšce 73 m, odkud dohlédnete za dobrého počasí až do Polska.

Dostupnost

  • pěšky – 250 m od Masarykova náměstí
  • na kole – 250 m od Masarykova náměstí, okolo výstaviště vede řada cyklostezek
  • autem – zaparkovat lze na mnoha místech poblíž výstaviště nebo na placeném zastřešeném parkovišti přímo u výstaviště
  • autobusem – městské autobusy, zastávka Černá louka
  • tramvají – zastávka Výstaviště se nachází 200 m od vstupu na výstaviště
  • vlakem – stanice Ostrava-Stodolní se nachází 1 km od výstaviště



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz