Lesní zookoutek Malá Chuchle

Malá Chuchle, 150 00, Praha 5, Tel.: +420 272 081 800, info@lesy-praha.cz
Praha 5/Příroda - Praha 5




Zhruba v roce 1997 se v Malé Chuchli začal opravovat a rozšiřovat existující mini zoo koutek s cílem umístit v něm zvěř žijící v našich lesích. 15. října 1999 proběhlo slavnostní otevření a zahájení provozu.

Zoo se specializuje hlavně na české druhy jako jsou například mufloni, daňci, divoká prasata, liška či rys ostrovid. V zahradě se nacházejí zvířata jak ve volných multidruhových výbězích, do nichž je možno nahlížet z vyvýšených ramp, tak v klecích.

Návštěvníci Chuchelského háje tak získali další zajímavé zpestření svých cest. Zoo se nachází přibližně 1,5 kilometru západně od Malé Chuchle a je dostupná po žluté turistické značce. V areálu se nachází dětské hřiště a bufet. Zookoutek je v provozu a přístupný celoročně, bufet je však v provozu jen v letní sezóně.

Chuchelský háj je chráněnou lokalitou pro zachovalé listnaté a smíšené porosty s bohatou květenou a hmyzím a ptačím osídlením. Svou rozlohou patří v Praze k větším a není ani obtížně dostupný městskou dopravou. Navíc je zde zbudovaný přírodní areál zdraví pro sportovní vyžití. Pokud připočteme i zoo koutek, je z tohoto místa stát cíl celodenního aktivního odpočinku. Navíc i pro děti je zoo koutek velkým lákadlem.

Zookoutek je volně přístupný.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz