Papouščí zoologická zahrada

Lipová, 683 54, Bošovice, Tel.: +420 777 169 005, info@papouscizoo.cz
Bošovice/Příroda - Bošovice




K vybudování zoologické zahrady nás vedly bohaté, více jak 35-ti leté chovatelské zkušenosti, snaha vytvořit co nejpřijatelnější zázemí pro papoušky a široké veřejnosti ukázat naši dlouholetou činnost v oblasti chovatelství.

Na základě zpracované koncepce rozvoje, tak od roku 2005, postupně vznikala nová chovatelská zařízení - jednotlivé expozice pro papoušky. V současné době je možné v naší zoologické zahradě shlédnout kolekci arating, amazonků, dále pak ary, amazoňany, kakaduy a africké druhy papoušků - papoušky šedé žaky, senegalské a jiné. V provozu je nyní 80 voliér, další jsou ve výstavbě. O otevření nových expozic budeme průběžně informovat.

Součástí bezbariérového areálu je park s množstvím zeleně, oddechová zóna pro návštěvníky včetně tzv.„pozorovatelny" , což je altán s posezením k nerušenému pozorování papoušků. Dále okrasná vodní plocha a fontánky pro zlepšení  ovzduší  a pro celkový příjemný pocit při procházce zahradou.

Jednotlivé expozice s papoušky jsou opatřeny informačními tabulkami.

Jednou z našich hlavních činností je osvěta - ekologická výchova a ochranářství. Po prohlídce pavilonu s papoušky,  můžete navštívit Centrum ekologické výchovy, kde je spousta informací, které s touto problematikou souvisí a dále se podrobněji můžete seznámit s chovem papoušků v zajetí, ale i s životem v jejich domovině, s jejich ochranou a podobně.

Kolektivům, žákům a studentům škol nabízíme možnost prohlídky s odborným výkladem.

Rodiny s dětmi mohou navštívit dětský koutek se zvířátky. Čeká je zde několik králíčků a dva zakrslí kozlíci Čertík a Bertík. Tyto zakrslé kozlíky si mohou pohladit a dle zájmu nakrmit. Krmení je k dispozici na pokladně zoo.

  Otvírací dny Čas
Březen Po - Ne 10:00 - 17:00
Duben - Září Po - Ne 10:00 - 18:00
Říjen Po - Ne 10:00 - 17:00

* Listopad, Prosinec, Leden, Únor - zavřeno.

** Prohlídku zoo mimo uvedenou otevírací dobu, je možné dohodnout na tel. 777 169 005.



Podobná místa
Štefánikova, 544 01, Dvůr Králové nad Labem
U Trojského zámku, 171 00, Praha 7
U Zoologické zahrady, 635 00, Brno-Bystrc

Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz