Městské medvědárium v Berouně

Městská hora, 266 01, Beroun, Tel.: +420 311 654 111, posta@muberoun.cz
Beroun/Příroda - Beroun




Městské medvědárium v Berouně je hojně navštěvováno. Beroun má v městském symbolu medvěda a tak se roku 2000 město rozhodlo, že si pořídí i medvědy živé.

Medvědárium naleznete na Městské hoře, a pokud nebudete vědět směr, zeptejte se kohokoli v Berouně, všichni vědí, kde medvědárium leží. Tito tři medvědi, kteří se díky Václavu Chaloupkovi a Večerníčku Méďovi stali mediálními hvězdami, se i nadále rádi ukazují, hrají si ve svém výběhu a z blízka je lze spatřit, jak si ať již rušně nebo odpočinkově užívají den. Za ošklivého počasí jsou ale medvědi většinou schovaní ve svých ložnicích. Každý má svou, dále zde mají přípravnu krmiva a ve výběhu, který má rozlohu 25 arů, několik hraček. Mohou se vykoupat v bazénu či se houpat na houpačkách.

Medvědí bratři Kuba, Vojta a Matěj se narodili v Českém Krumlově dne 13. ledna 2000 a od té doby docela vyrostli. Jejich rodiči jsou Kateřina a Vok, kterým tehdy bylo čtrnáct let.

O tyto tři uličníky se starají dva ošetřovatelé a ti nešetří skvělými nápady, jak medvídky pobavit. Mažou jim med na stromy, do bazénku jim dávají živé kapry a všelijak se je snaží zabavit.

Medvědárium je volně přístupné.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz