Zimní stadion Olomouc

Hynaisova, 772 00, Olomouc, Tel.: +420 585 513 111, podatelna@olomouc.eu
Olomouc/Sport - Olomouc




Zimní stadion Olomouc

zimni-stadion-olomouc-7.jpg
Olomoucký zimní stadion byl postaven v lednu 1948. Najdete jej nedaleko náměstí Hrdinů, kousek od překrásného historického centra města. Na stadionu hraje své domácí zápasy tým HC Olomouc, kromě toho se tu pořádají různé kulturní akce. Koncertují tu čeští i zahraniční umělci, návštěvníci tu mohli vidět a slyšet Deep Purple, Karla Gotta, Lucii Vondráčkovou, Michala Davida nebo třeba skupinu Kabát.
Mapa - Zimní stadion Olomouc

Hynaisova, 772 00, Olomouc

Telefon: +420 585 513 111
E-mail: podatelna@olomouc.eu
Web: http://www.hc-olomouc.cz/zobraz.asp?t=informace-o-stadionu


Kapacita stávajícího stadionu je 3 800 míst k sezení a 1 700 na stání, celkem se do haly tedy vejde 5 500 diváků. Do stadionu můžete vejít čtyřmi vestibuly, které najdete na krátkých stranách objektu. U vrátnice se nachází útulný bar Skleněnka.

Díky umístění stadionu téměř v centru města se sem dostanete velmi snadno jak pěšky, tak městskou hromadnou dopravou. Pořadatelé nedoporučují jezdit sem autem, parkoviště před stadionem je totiž v průběhu utkání 1. ligy uzavřené.

Současná plechová hala by v následujících letech měla projít rekonstrukcí, mezi návrhy se objevila i myšlenka postavit stadion na úplně novém místě u Velkomoravské ulice.

Zimní stadion v Olomouci byl vybudován v roce 1948. Roku 1967 byl pak zastřešen a o 13 let později proběhla rekonstrukce, při které byly instalovány nové tribuny a opláštění. Opravám se nevyhnula ani ledová plocha, došlo k nim v roce 2006. V současnosti se jedná o celkové rekonstrukci budovy.

Název haly Zimní stadion Olomouc
Rok otevření 1948
Kapacita 5 500
Povrch Led
Vlastník město Olomouc
Týmy HC Olomouc

 


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz