Hala Rondo – DRFG Arena

Křídlovická, 603 00, Brno, Tel.: +420 733 537 348, hckometa@kometagroup.cz
Brno/Sport - Brno




Hala Rondo – DRFG Arena

hala-rondo-4.jpg
Multifunkční hala se během několika hodin může přeměnit na koncertní sál, ledovou plochu nebo taneční párty pro několik tisíc lidí. Je u nádraží v samém centru Brna a je snadno dostupná veřejnou dopravou nebo pěšky. Roku 2010 prošla modernizací. V současnosti se zde konají hokejové zápasy Komety a Techniky Brno, populární koncerty, školící semináře a nejrůznější sportovní soutěže.
Mapa - Hala Rondo – DRFG Arena

Křídlovická, 603 00, Brno

Telefon: +420 733 537 348
E-mail: hckometa@kometagroup.cz
Web: http://www.hala-rondo.cz


Do roku 2011 ji všichni znali pod jménem hala Rondo. Její základní kámen byl usazen roku 1972 a oficiálně se pro veřejnost otevřela roku 1982 při pořádání mistrovství světa v kuželkách. V sezóně slouží hokejovým zápasům a zdejšími domovskými týmy jsou extraligová HC Kometa Brno a druholigová HC Technika Brno.

Kromě hokejistů užívají halu hosté ledních revue, vystupují zde baletní a taneční soubory, hrají se tu sportovní soutěže a pořádají se zde pravidelné koncerty pěveckých a rockových hvězd.

Podélné tribuny jsou k sezení, prostory za brankami jsou k stání. Na sportovních utkáních je 4 200 míst k sezení a 7 200 míst celkem. Koncerty může navštívit maximálně 8 077 diváků.

Hala je domovskou arénou prvoligové HC Kometa Brno a HC Technika Brno hrající v druhé lize.

HC Kometa Brno

Hockey Club Kometa Brno začínal na přelomu 40. a 50. let v duchu doby jako Sokol Rudá hvězda. Zřídil ho rozkazem soudruh ministr národní obrany Ladislav Kopřiva. Armáda a policie do nich měly vyslat ty nejlepší sportovce ze svých řad. Organizace Rudá hvězda se opírala o nejlepší zkušenosti sovětských bezpečnostních sborů a „cenné zkušenosti sovětské fyskultury, […] pro případnou obranu našeho státu a boj s nepřátelskými živly“.
Smysl bombastických změn byl jednoduchý, co bylo dříve pod Sokolem, přešlo pod Rudou hvězdu a fotbal a hokej se hrály téměř jako dřív. Klub si tím zajistil zázemí a přísun talentovaných hráčů. Jako Rudá hvězda Brno a ZKL Brno získala Kometa celkově 11 titulů mistra Československa, což ji pasuje do pozice druhého nejúspěšnějšího hokejového klubu v zemi. Kometa Brno je také nejúspěšnějším českým klubem se třemi tituly z Evropského hokejového poháru. Největší zásluhu na historických úspěších týmu měla útočná řada Vlastimil Bubník, Slavomír Bartoň a Bronislav Danda.

HC Technika Brno

Vznikla jako VSK Technika Brno roku 1963, kdy začal klub působit jako jedna z nástupnických organizací rozštěpené Slávie VŠ Brno. Od sedmdesátých let vzniká také oddíl ledního hokeje a v osmdesátých letech se stává stabilním účastníkem druhé národní hokejové ligy. V přípravných utkáních už porazil několik prvoligových celků.

Základní kámen haly Rondo byl položen v roce 1972. Hala byla oficiálně otevřena roku 1982 při pořádání MS v kuželkách.

Roku 2010 prošla modernizací na multifunkční halu a o rok později do názvu přijala jméno nového partnera, sázkovou firmu Kajot.

Od léta 2014 hala opět nese své původní jméno, Rondo.

Nyní se zde konají hokejové zápasy Komety a Techniky Brno, populární koncerty, školící semináře a nejrůznější i sportovní soutěže.

Název haly Hala Rondo
Bývalé názvy Kajot Arena
Rok otevření 1982 (rekonstukce 2010, 2014)
Kapacita 7 691
Povrch Led
Vlastník Starez sport a.s.
Týmy HC Kometa Brno, HC Technika Brno

 

hala Rondo



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz