Tipsport Arena Pardubice

Sukova třída, 530 02, Pardubice, Tel.: +420 466 741 611, arena@rfpardubice.cz
Pardubice/Sport - Pardubice




Tipsport Arena Pardubice

cez-arena-pardubice-1.jpg
Tipsport Arenu (dříve ČEZ Arenu) v Pardubicích využívá především místní hokejový tým HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Vedle ledního hokeje je hala vhodná i pro další sporty a celou řadu kulturních a společenských akcí. Koncert tu měli například Deep Purple, Uriah Heep, ZZ Top, Smokie, Lucie Bílá, Karel Gott, Olympic, Pražský výběr, Chinaski a mnozí další. Pořádá se tu například i Mezinárodní festival šachu a her Czech Open nebo atletická exhibice Zlatá tyčka.
Mapa - Tipsport Arena Pardubice

Sukova třída, 530 02, Pardubice

Telefon: +420 466 741 611
E-mail: arena@rfpardubice.cz
Web: http://arena.rfpardubice.cz


Pardubická Tipsport Arena patří díky svému zázemí a špičkovému technickému vybavení k nejlepším halám v Evropě.

Čekají tu na Vás pohodlně polstrované sedačky, obří jumbotron se čtyřmi obrazovkami a vnitřní televizní okruh, díky kterému můžete právě probíhající utkání sledovat i na chodbách a dokonce i na toaletách. Červeno-bílí, nejvěrnější fanoušci pardubického hokejového klubu, však nedají dopustit na svou jižní tribunu (sektor domácích, stání).

Samozřejmostí je, jako v každé moderní aréně, nadstandardní vybavení VIP prostor a skyboxy, bezbariérové přístupy, presscentrum, občerstvení v Bully Baru či v restauraci Hattrick a parkoviště pro 350 aut.

Umělou ledovou plochou na místě dnešní arény se Pardubice mohly chlubit už v roce 1947, její zastřešení pak přišlo koncem padesátých let. Aréna nabízela původně 11 500 míst, poté došlo k redukci míst na stání a tím se kapacita snížila na 9 000 návštěvníků.

Rok 2001 se nesl ve znamení rozsáhlé rekonstrukce, která stála více než 300 milionů korun. Při ní se kapacita stadionu zvýšila na 9 300 míst. Projekt z roku 2001 byl zcela dokončen až před sezonou 2007/2008, kdy byla dostavěna západní tribuna a kapacita se opět navýšila, a to na 10 194 míst, z čehož asi 1 500 jich je ke stání.

Název haly Tipsport Arena Pardubice
Bývalé názvy Zimní stadion, Duhová arena, ČEZ Arena Pardubice
Rok otevření 1958 (rekonstrukce 2001)
Kapacita 10 194
Povrch Led
Vlastník Rozvojový fond Pardubice a.s.
Současné týmy HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz