Zimní stadion Klatovy

Nerudova, 339 01, Klatovy, Tel.: +420 376 311 845, zsklatovy@seznam.cz
Klatovy/Sport - Klatovy




Součástí zimního stadionu v Klatovech je také celoroční turistická ubytovna. Nabízí levné ubytování ve 12 čtyř až šestilůžkových pokojích a dvou apartmánech s vlastním sociálním zařízením. V areálu je pivnice.

 

HC Klatovy

Klatovský hokej byl založen v roce 1928. U jeho zrodu stáli pánové Pokorný, Weiskopf (brankáři), Hejnic, Polák, Kalcendopler, Malkovský, Edl, Šmíd, Paleček. Hrálo se na rybníce s poněkud odlišnými pravidly než dnes. Například mužstva měla šest až sedm hráčů v poli.

V sedmdesátých letech hráli hokejisté okresní, od roku 1972 krajský přebor. V sezóně 1977/1978 krajský přebor vyhráli i s kvalifikací a postupem do druhé národní hokejové ligy.

Organizují přípravku pro nejmenší hokejisty a jejich žákovská mužstva hrají podstatnou úlohu ve své soutěži – bývalé žákovské lize. Byli po dva roky přeborníkem Západočeského kraje.

Přestože HC Klatovy nesahá ani zdaleka po nejvyšších hokejových metách, má svůj věrný fanklub, který ho doprovází na utkáních po republice. Na zápas s Milevskem je klub například vybavil nejen volnými vstupenkami, ale i vepřovými řízečky na cestu.

Název haly Zimní stadion klatovy
Kapacita 3 250
Povrch Led
Vlastník Zimní stadion Klatovy, o.p.s.
Týmy HC Klatovy

 




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz