Stadion Na Stínadlech

Na Stínadlech, 415 01, Teplice, Tel.: +420 417 507 401, info@fkteplice.cz
Teplice/Sport - Teplice




Kapacita stadiónu je 18 221 sedících diváků, čímž se řadí mezi největší fotbalové stánky v České republice. Větší jsou pouze přažské stadióny Letná a Eden. Stadion má 17 255 míst krytých a pouze malá severní tribuna nemá střechu.

Na stadiónu od jeho otevření probíhaly četné rekonstrukce. Úpravy, zahrnující bezbariérový přístup, osvětlení 1600 luxů, 78 míst pro píšící novináře, možnost televizních přenosů, dostatečný počet toalet i pokladen splňují od roku 1996 všechna kritéria UEFA pro pořádání mezistátních reprezentačních i pohárových zápasů.

V areálu jsou i dva tenisové kurty s umělým povrchem a osvětlením. Recepce pak nabízí i prodej reklamních předmětů, poblíž recepce jsou kanceláře OV Fotbalového svazu.

Uvnitř i v sousedství areálu v Alejní ulici jsou parkoviště pro návštěvníky i zastávka trolejbusů a autobusů MHD, dále je zde tréninkové fotbalové hřiště a dnes již chátrající zimní stadion nacházející se ve stavu demolice.

Koncem 60. let se v Teplicích začalo mluvit o potřebě nového fotbalového stadiónu. Původní v Nádražní ulici (přezdívaný U drožďárny) byl zastaralý, s dřevěnou tribunou. Tato potřeba byla zohledněna, a tak byl 9. května 1973 nový stadión slavnostně otevřen.

Stavba stadiónu byla poněkud uspěchaná, jelikož musel být z politických důvodů otevřen v den výročí osvobození Sovětskou armádou. I přes tuto překážku se stal jedním z nejmodernějších fotbalových stadiónů ve světě a byl právem chloubou československého fotbalu.

Význam stadiónu dokazuje také to, že se jeho otevření účastnil i tehdejší prezident FIFA, anglický sir Stanley Rous.

Starý stadion U Drožďárny se slavnou tradicí i předválečného prvoligového fotbaluTeplitzer FK byl zanedlouho po otevření nového areálu zlikvidován.

Název haly Na Stínadlech
Rok otevření 1973 (rekonstrukce 1996)
Kapacita 18 221
Povrch Tráva
Vlastník FK Teplice
Týmy FK Teplice

Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz