Městský stadion Vítkovice

Ruská, 703 00, Ostrava, Tel.: +420 596 707 301, ova@arena-vitkovice.cz
Ostrava/Sport - Ostrava




Městský stadion Vítkovice

stadion-vitkovice3.jpg
Městský stadion v ostravských Vítkovicích je od roku 1961 místem konání světoznámého atletického mítinku Zlatá tretra, na kterém už byla překonána celá řada světových rekordů. Historie stadionu je však mnohem starší. V průběhu let 2012 - 2013 byl stadion rekonstruován a vzniklo tak zcela nové, moderní sportovní centrum, které se může chlubit kvalitním atletickým oválem s umělým trávníkem splňující veškeré důležité normy. Celková kapacita stadionu je 15 000 diváků.
Mapa - Městský stadion Vítkovice

Ruská, 703 00, Ostrava

Telefon: +420 596 707 301
E-mail: ova@arena-vitkovice.cz
Web: http://www.arena-vitkovice.cz/mestsky-stadion/


Do sportovního areálu Vítkovice se můžete přijít podívat a fandit na mnohá, různorodá sportovní klání. Můžete fandit fotbalu - jde o domácí stadion FC VÍTKOVICE, atletům, účastnícím se nejen soutěře Zlatá tretra, ale i dalším domácím i zahraničním soutěžím.

Mnozí diváci již zde byli svědky světových rekordů, jako např. hned dvou rekordů v běhu na 10 tis. metrů vytvořeným naším nejslavnějším atletem Emilem Zátopkem. K dalším rekordmanům patří i atletické hvězdy jako jsou Usain Bolt a Asafa Powell.

Stadion byl vystavěn v poválečných letech roku 1938 a málokterý sportovní fanoušek si povšimne zachovaných vstupních sloupů brány a stařičkých amplionů na nich, které pocházejí ještě z té doby.

Branou procházeli známí vítkovičtí hokejisté i fotbalisté, vbíhal Emil Zátopek, Roman Šebrle a Tomáš Dvořák, výškař Jaroslav Bába i další dnes již světoví atleti českého původu.
I proto jsou Vítkovice známy více sportem a tradiční Zlatou tretrou než kulturou.

Název haly Městský stadion Vítkovice
Rok otevření 1938 (rekonstrukce 2012 - 2013)
Kapacita 15 000
Povrch Umělá tráva
Vlastník Město Ostrava
Týmy FC Vítkovice, FC Baník Ostrava



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz