DEPO 2015 Plzeň

Presslova, 301 00, Plzeň
Plzeň/Společnost - Plzeň




DEPO 2015 Plzeň

depo.jpg
DEPO2015 je výstupem projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015. Srdcem DEPO2015 je Centrum pro kreativní podnikání, které propojuje kulturu s byznysem a kreativními průmysly. Depo je místem, kde sídlí, pracují, tvoří, prezentují se či obchodují start-upy i zavedené firmy. Objekt se skládá ze dvou částí – původní hala těžkých oprav a autobusová hala a k nim přidružené menší haly – jako bývalá lakovna, truhlárna, klempírna, kovárna a další. Nyní užíváme tyto prostory pro uměleckou a kreativní tvorbu, vzdělávání a workshopy, prezentaci kvalitní uměleckých výstupů a setkávání.
Mapa - DEPO 2015 Plzeň

Presslova, 301 00, Plzeň

Telefon: Nevyplněno
E-mail: Nevyplněno
Web: http://www.depo2015.cz/


Objekt DEPO2015 je vypůjčen městem Plzeň společnosti Plzeň 2015 o.p.s., a to do konce roku 2017 s možným výhledem do budoucna.

Komunita tvořivých lidí se skvělými nápady a touhou je realizovat zde mají možnost projít procesem inkubace, tj. za asistence a mentoringu profesionálů z kulturních a kreativních průmyslů nastartovat svůj podnikatelský záměr, může využívat sdílený pracovní prostor, otevřenou dílnu na výrobu prototypů nebo si pronajmout ateliér či kancelář. DEPO2015 je také sídlem rezidenčního programu OPEN A.i.R., který nabízí českým umělcům a inovátorům možnost vycestovat do zahraničí a zároveň zve zahraniční kulturní scénu do Plzně.

DEPO2015 je ale také otevřeným kulturním prostorem, které je nezbytně nutné pro rozvoj nových myšlenek a zvyšuje atraktivitu místa jak pro lidi, kteří v DEPO2015 sídlí, pracují a tvoří, tak i pro širokou veřejnost. V roce 2015 prezentuje DEPO2015 světovou špičku v oblasti designu, kvalitní hudební produkci, zajímavé komunitní a interaktivní výstavy a mnoho dalšího. V následujících letech pak chce dát šanci uživatelům DEPO2015 představit to, na čem oni sami pracují, ať už to jsou interaktivní výstavy, design – produktový, fashion, grafický, architekturu, film, hudbu nebo vizuální umění.

Bývalé depo městských dopravních podniků ztratilo svůj původní účel v září 2014, kdy se Plzeňské dopravní podniky přestěhovaly do nově vybudovaného depa.

Na podzim 2014 proběhly ve starém depu drobné stavební úpravy s cílem přizpůsobit prostor novému provozu, se kterým přichází i nový název Kreativní zóna DEPO2015.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz