Doosan Aréna (Štruncovy sady)

Štruncovy sady, 301 12, Plzeň, Tel.: +420 377 221 507, fcviktoria@fcviktoria.cz
Plzeň/Sport - Plzeň




Doosan Aréna (Štruncovy sady)

doosan-arena-plzen-4.jpg
Doosan Aréna je městský stadion v Plzni - dřívějším názvem stadion Štruncovy sady - domovské hřiště FC Viktoria Plzeň, konají se zde fotbalové utkání. Největší chloubou byla hlavní dvoupatrová tribuna, ve své době jedna z nejlepších v Československu, a protilehlá Brána borců. Zatímco hlavní tribuna je dodnes součástí zrekonstruovaného stadionu, Brána borců se ocitla již vně fotbalového stánku.
Mapa - Doosan Aréna (Štruncovy sady)

Štruncovy sady, 301 12, Plzeň

Telefon: +420 377 221 507
E-mail: fcviktoria@fcviktoria.cz
Web: http://www.fcviktoria.cz/cs/stadion


Doosan Arena, také stadion ve Štruncových sadech, Stadion města Plzeň. Byl otevřen v roce 1955 u příležitosti krajské spartakiády.

Největší chloubou byla hlavní dvoupatrová tribuna, ve své době jedna z nejlepších v Československu, a protilehlá Brána borců. Zatímco hlavní tribuna je dodnes součástí zrekonstruovaného stadionu, Brána borců se ocitla již vně fotbalového stánku. Stadion měl před rekonstrukcí kapacitu 7 475 sedících diváků.

Jelikož stadion nesplňoval podmínky UEFA pro pořádání zápasů evropských pohárů (v roce 2010 musela Viktoria nastoupit proti Beşiktaşi na pražské Letné), přistoupilo město v roce 2011 k výrazné rekonstrukci a modernizaci stadionu, která zahrnuje odstranění atletické dráhy a postavení okolních tribun.

Od 1. listopadu 2011 se stadion oficiálně přejmenoval na Doosan Arénu. Má kapacitu 11 700 diváků. Rekonstrukce nebyla dosud definitivně ukončena, chybí dokončení jižní tribuny a dostavba dvou rohových věží, které celý stadion uzavřou a zvýší kapacitu na konečných 12 500 diváků.

První utkání na nově otevřeném stadionu se konalo 16. února 2012 v rámci prvního vyřazovacího kola Evropské ligy, kdy domácí tým nastoupil proti německému Schalke 04. V sezoně 2013/14 se v Doosan Areně hrála skupinová fáze Ligy mistrů, v rámci níž sem zavítal i obhájce prestižní trofeje Bayern Mnichov.Plzeňský stadion byl v historii ČR prvním mimopražským hřištěm, kde se tato mezinárodní soutěž hrála.

12. října 2012 poprvé na plzeňské hřiště zavítala Česká fotbalová reprezentace, která zde v rámci kvalifikace naMS 2014 odehrála utkání proti Maltě, ve kterém zvítězila 3:1.

Název haly Doosan Aréna
Bývalé názvy Stadion ve Štruncových sadech
Rok otevření 1955 (rekonstrukce 2011)
Kapacita 11 700
Povrch Tráva
Vlastník město Plzeň
Týmy FC Viktoria Plzeň



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz