Letiště Praha Letňany

Hůlkova, 197 00, Praha-Kbely, info@letnany-airport.cz
Praha-Kbely/Společnost - Praha-Kbely




Letiště Praha Letňany

letiste-praha-letnany2.jpg
Letiště Praha Letňany patří mezi nejstarší česká letiště a pro českou leteckou historii má jedinečný význam. S tímto letištěm jsou spojeny nejvýznamnější osobnosti československého a českého letectví, ale i nejdůležitější letecké továrny a instituce. Dnes je zde veřejné vnitrostátní a neveřejné mezinárodní letiště. Díky své strategické poloze a skvělé dopravní dostupnosti z centra Prahy je vstupní branou do hlavního města pro letadla všeobecného letectví. Letiště Praha – Letňany bezpochyby nadchne každého návštěvníka i fanouška letectví svým velkorysým prostorem a maximální možnostmi ohledně pořádaní nejrůznějších akcí. Letiště je možné využít nejen pro letecká setkání, ale také pro nejrůznější kulturní a společenské akce, koncerty, srazy, firemní i sportovní události.
Mapa - Letiště Praha Letňany

Hůlkova, 197 00, Praha-Kbely

Telefon: Nevyplněno
E-mail:
Web: www.letnany-airport.cz


Letiště je možné využít nejen pro letecká setkání, ale také pro nejrůznější kulturní a společenské akce, koncerty, srazy, firemní i sportovní události.

Vzhledem k tomu, že naše letiště leží v MCTR Kbely, jsou přílety a odlety možné pouze za obousměrného radiového spojení na frekvenci Kbely VĚŽ 120,875. Před vstupem do MCTR Kbely přejděte na jejich frekvenci, řídící z Kbely VĚŽ vám určí vstupní bod do MCTR, maximální výšku letu a okamžik, kdy přejdete na frekvenci Letňany INFO 120,325.

Pokud není řídícím Kbely VĚŽ stanoveno jinak, je zakázáno přelétávat motorovými letadly obce Kbely, Čakovice, Letňany, Satalice, Vinoř a Horní Počernice.

Nedodržení protihlukových postupů publikovaných v AIP je podle rozhodnutí provozovatele letiště zatíženo poplatkem 5000 Kč.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz