Mersey Music Club

Minská, 616 00, Brno, Tel.: +420 775 052 934, mersey@volny.cz
Brno/Kluby - Brno




Mersey Music Club

mersey-music-club-1.jpg
Mersey klub, ikona brněnského clubbingu je již přes dvacet let na scéně. Nejstarší brněnský hudební klub, založeny v roce 1993 jako rockový bar se zaměřením na Indie a kytarovku, v současnosti fungující jako hudební klub se zaměření na nu rave, electro, house, hiphop, reagge a zpřízněné styly. V klubu se dosud konají oldies party (navazující na legendární pořady Vlasatý večírek a Mersey Oldies Party).
Mapa - Mersey Music Club

Minská, 616 00, Brno

Telefon: +420 775 052 934
E-mail: mersey@volny.cz
Web: http://www.mersey.cz


Klub vznikl v roce 1993 právě v době, kdy se zavíral legendární klub Harlem na Spolkové ulici a byl po několik sezón hlavním útočištěm brněnské undergroundové scény. Do roku 1996 se profiloval jako převážně koncertní klub, kde se konalo až 20 koncertů měsíčně, což je z dnešního pohledu neuvěřitelné.

Připomeňme koncerty skupin Dunaj, Tichá Dohoda, Pusa, Insania, Zeměžluč, 13. Století, Sto zvířat, ale i desítky zahraničních kapel jako La Mano, A Subtle Plague, Nikki Sudden and the Jacobites...atp. S příchodem dramaturga L.P.Fishe se Mersey trnsformoval v roce 1995 na taneční klub, kde se konaly desítky tanečních parties a kde vzniklo renomované djské trio Javas & Vik & Koala (Sound Of Mersey).Jezdily sem i veličiny světového formátu jako Jazz Noc Bazz, JDJ ...atp.

S boomem tanečních parties však přišel první téměř zánik klubu - striktní omezení hudebních produkcí do 22. hodiny vydané v roce 1998 hygienickou stanicí.

Klub Mersey se na 7 let stáhl do ústraní a investoval do řady protihlukových opatření, stále však existoval, byť v podobě studentské hospody s komerční hudební produkcí.

V té době zde vznikla největší brněnská root (ke kořenům rocku) oldies party nejdříve Vlasatý večírek, pak Mersey Oldies Party). V roce 2005 prošel klub velkou rekonstrukcí a v roce 2008 zde nastoupil nový dramaturg Robert Rohlínek, který určuje směr kulturního dění v Mersey progresivním směrem, orientovaným na aktuální trendy - nu rave, electro a hip hop.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz